Charleston saldırganının amacı ırk savaşı başlatmakmış

Charleston saldırganının amacı ırk savaşı başlatmakmış

Charleston’da Afrikalı Amerikalıların gittiği kiliseye ateş açarak 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Dylann Roof yakalandıktan kısa bir süre sonra suçunu itiraf etti.

Roof’u sorgulayan yetkililerden biri 21 yaşındaki saldırganın yeni bir ırk savaşı başlatmak istediği için bu eylemi gerçekleştirdiğini açıkladı.

south-carolina

Polis Roof’un 9 ayrı cinayetten yargılanacağını açıkladı.

Roof’un saldırıda kullandığı silahın daha önceden tahmin edildiği gibi babası tarafından Nisan ayında doğum gününde verilen 45 kalibrelik tabanca olmadığı, kendisinin bir silah mağazasından aldığı belirtildi.

Saldırganın bu silahı nasıl aldığı ise henüz bilinmiyor. Roof’un ailesi doğum gününde dedesinin kendisine bir para verdiğini ancak bunu nasıl harcadığı konusunda bir fikirlerinin olmadığını da açıkladı.

Öte yandan Roof’un oda arkadaşı Joey Meek, ABC News’a yaptığı açıklamada arkadaşının bu olayı 6 aydır planladığını belirtti. Meek Roof’un ırk konusunda oldukça ayrımcı olduğunu ve herkesin hatırlayacağı bir olay gerçekleştirmek istediğini söyledi. Ancak Meek’in bu konuda yetkilileri uyarmadığı da ortaya çıktı.

Sauth Carolina’da Charleston’da bulunan Emanuel African Methodist Episcopal Kilisesi’nde önceki gece dua etmek için bulunan kişilere 20’li yaşlarında beyaz bir erkek tarafından ateş açılmış ve olayda 9 kişi ölmüştü. Yetkililer olaydan sonra saldırganın kimliğinin Dylann Roof olduğunu açıklamıştı.

Roof olayın ardından 395 kilometre ötede North Carolina’da yakalanmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.