California’da ‘Nefret Bildirim Hattı’ bir yılını doldurdu

California’da ‘Nefret Bildirim Hattı’ bir yılını doldurdu

ABD’nin California eyaletinde farklı dil seçenekleri ile hizmet veren ‘Nefret İhbar’ hattı bir yılını doldurdu.

Etnik Medya Hizmetleri’nin (EMS) 15 Mart Cuma günü düzenlediği brifingde, ‘CA vs Nefret’ hattı’, sivil haklar eyalet organizatörleri ve sahadaki toplum kuruluşları, Kaliforniya’daki nefret suçu eğilimlerini ve yardım hattının nefrete maruz kalanları ruh sağlığı desteği, hukuki yardım ve mali yardım gibi yerel kaynaklarla nasıl buluşturduğunu tartıştı.

YARDIM TELEFON HATTI

Yardım hattının üst düzey yöneticisi Chantel Bermudez, CA vs Hate (NEFRET) hattının Mayıs 2023’te faaliyete geçmesinden bu yana “Kaliforniya’daki bölgelerinde yüzde 79’unda 823 nefret bildirimi aldık” dedi.

En sık bildirilen korunan statü ırk, etnik köken, menşe ülke; daha sonra din; cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğidir. “Nefret bildirenlerin yüzde 66’sı bakım hizmetlerini kabul etti,” diye ekleyen Bermudez, ilk beş türün hukuki yardım, genel danışmanlık; tüketici şikayeti yardımı; toplumsal eylem ve sosyal savunuculuk; ve ev sahibi kiracı yardımı olduğunu belirtti.

CA Sivil Haklar Departmanı, CA Nefrete Karşı Kaynak Hattı Kıdemli Müdürü Chantel Bermudez, nefrete maruz kalan veya tanık olanları uygun destek hizmetleri ve kurumlarına bağlayan yeni CA Nefrete Karşı Kaynak Hattı ve Ağı hakkında genel bir bilgi verdi.

Bu kaynak Pazartesi’den Cuma’ya sabah 9’dan akşam 6’ya kadar 833-8-NO-HATE veya 833-866-4283 numaralı telefonlardan veya cavshate.org adresinden online olarak Kaliforniya sakinlerinin 200’den fazla dilde özel olarak bildirimde bulunup destek alabilmeleri için açıktır.

CA Sivil Haklar Departmanı Toplum Temelli Organizasyon Müdürü James Williams, Jr., yardım hattıyla ortak olan topluluk kuruluşlarının eyalet sivil haklar temsilcileriyle haftalık vaka konferansları aracılığıyla eyalet çapında nefret tepkisi hizmetleri sağladığını söyledi.

“Bu, eyaletimizin büyüklüğü göz önüne alındığında türünün en büyük çabalarından biri ve birçok eyalet, desteğe ihtiyacı olanlara yardım etmek için birlikte çalışarak bunu nasıl uygulayacağımıza bakıyor” diye ekledi. “Kaliforniya giderken, ülkenin büyük kısmı da gidiyor.”

13 ÇAĞRI MERKEZİ İLE HİZMET VERİYOR

CA vs Nefret ağı eyalet çapında 13 çağrı merkezi ve beş doğrudan mağdur destek kuruluşunu içeriyor.

“Biri hattı aradığında, tercih ettiği dilde bir tercüman sağlıyoruz ve istediği türde kaynaklara yönlendiriyoruz. Rapor almak üzere eğitilmiş biri, nefret eyleminin hangi önyargı motivasyonlarını ve sözlerini veya eylemlerini içerdiğine dair bir açıklama yazıyor,” dedi benzer 24 saatlik LA ve Nefret karşılaştırması sağlayan eyalet yardım hattının önde gelen kurumu olan 211 LA’nın CA ve Nefret karşıtı direktörü Yolie Anguiano 2019’dan beri Kaliforniyalıların üçte birine hizmet veriyor.

Yolie Anguiano, 211LA, insanların CA Nefret Karşıtı yardım hattını aradıklarında alacakları hizmetleri anlatıyor ve yardım hattının Kaliforniya’daki nefret faaliyetlerine ilişkin anlayışımızı derinleştirdiğini belirtiyor.
“Hedeflenen kişi olmanıza gerek yok; ayrıca avukat veya tanık olarak da rapor verebilirsiniz” diye ekledi.

“Sadece nefrete yanıt vermekle kalmayıp aynı zamanda nefreti önlediğimizden nasıl emin olabiliriz? Nefret eyalet çapında artıyor ve birçok biçimde ortaya çıkıyor,” dedi yardım hattı ortağı Stop AAPI Hate’in kurucu ortağı ve Olumlu Eylem için Çin’in eş icra direktörü Cynthia Choi. “Suç olaylarını yalnızca ciddi olarak ele almak, toplumumuza hiçbir şey yapılamayacağına dair güvensizlik ve umutsuzluk duygusunu besleyen bir kötülüktür.”

Choi, “Bizi arayanlardan, karşı taraftaki birinin bizimle paylaştıklarına inanması, dinlemesi ve önemsemesi (var, dinlemeyi umursayan var) gerçeğinin bile iyileştirici bir etkisi olduğunu çok çabuk öğrendik” dedi. katma.

CA Sivil Haklar Departmanı Toplum Temelli Organizasyon Yöneticisi James Williams, Jr., Kaliforniya Sivil Haklar Departmanı, California Versus Nefret ekibi ve toplum temelli organizasyonlar arasında, bildirimde bulunan kişilere yönelik bakımı koordine etmek için ortak bir çaba olan Vaka Konferansı’nı açıklıyor nefret olaylarını ve suçlarını CA ve Nefret yardım hattına bildirin.

SUÇ VAKALARI ARASINDA NEFRET HIZLA ARTIYOR

2022’ye ait mevcut en son FBI verileri, bildirilen nefret suçlarının Kaliforniya’daki neredeyse her demografik grup için eyalet çapında arttığını gösteriyor. Toplamda 2.120 suç rapor edildi; önceki yıla göre %20,2 artış yaşandı.

Bu raporların 1.300’ü ırksal, etnik veya ulusal kökene ilişkin önyargılardan şüphelenilirken, bunların yarısı Siyah Kaliforniyalıları hedef alıyordu; bu oran önceki yıla göre %27,1 artış gösterdi.

Dahası, Kaliforniya’daki devlet okullarının yaklaşık %6’sındaki siyah öğrenciler nefret yaşadıklarını bildiriyorlar.

Yardım hattı ortağı NAACP Santa Barbara’nın başkanı Connie Alexander-Boaitey, “Eyalet çapında birimlerimizin en çok rapor ettiği durumlar, özellikle siyahi öğrencileri hedef alan okuldaki şiddet durumlarıdır” dedi. “Maalesef siyahi öğrencilere yönelik bu nefretin çoğu Latin kökenli öğrenciler tarafından gerçekleştiriliyor… ve biz bu topluluklar arasındaki iletişimde zorlanıyoruz. Her gün travma yaşarken okula nasıl odaklanıyorsun?

Bu okul nefretini ele almak için NAACP Santa Barbara ve Kaliforniya Sivil Haklar Departmanı, 26 Şubat’ta Latin ve Siyah toplulukları arasında devam eden bir dizi topluluklar arası diyalog başlattı.

NAACP Santa Barbara’dan Connie Alexander-Boaitey, Kaliforniya’daki Siyah öğrencilerin karşılaştığı nefret ve ayrımcılığa ilişkin istatistikleri paylaşıyor.
Alexander-Boaitey, “Nefreti bildirebilir ve bildirebilirsiniz, ancak toplulukları birbirleriyle konuşmaya teşvik etmezsek, kaynağa ulaşamayız ve öğrencilerimizin okulda başarılı olmasına yardımcı olamayız” dedi.

LGBT+ nefret suçları da artıyor; Kaliforniya’da 2022’de 391 cinsel yönelim önyargısı nedeniyle işlenen nefret suçları, önceki yıla göre %29 artış gösterdi.

Üstelik bunlar yalnızca bildirilen suçlardır; ABD Ulusal Suç Mağduriyeti Araştırması, tüm nefret suçlarının en az %40 ila %50’sinin kolluk kuvvetlerine bildirilmediğini tahmin ediyor.

Genel olarak LGBT+ kişilerin nefret suçu mağduru olma olasılığı, LGBT olmayan bireylere göre dokuz kat daha fazladır.

Yardım hattı ortağı LA LGBT Merkezi’nin kapasite geliştirme kıdemli yöneticisi Ariel Bustamante, “CA Nefrete Karşı hattı başladığından bu yana, özellikle yasal barınma ve akıl sağlığı desteği olmak üzere ayrımcılığa karşı hizmet arayan kişilerin sayısında kesinlikle bir artış gördük” dedi.

“Topluma görünür bir destek sağlamak için vurulan küçük bir işletme sahibinden, cinsel yönelimi nedeniyle hedef alındıktan sonra kampüste başka bir öğrenci tarafından saldırıya uğrayan ilkokul çocuğu hakkında bizi arayan dehşete düşmüş bir ebeveyne, hayatta kalma mücadelesi veren trans bir kadına kadar. Şiddet yanlısı bir komşu ve ihmalkar bir ev sahibi nedeniyle barındırılanlar, hatta Senatör Weiner bile hedef alınıyor.