‘Buz kovası’ çılgınlığı tüm dünyaya yayılıyor

‘Buz kovası’ çılgınlığı tüm dünyaya yayılıyor

Amerika’da ALS hastalarına dikkat çekmek için başlatılan “Ice Bucket Challenge” akımı hızla yayılıyor.

Buz dolu kovayla meydan okuma anlamına gelen “Ice Bucket Challenge” etkinliğine iş dünyasından sporculara kadar dünyanın dört bir yanından binlerce insan katılıyor. Oyunun kuralı çok basit; ya meydan okumayı kabul et ve kafandan aşağıya bir kova buzlu su dök ya da ALS hastaları için bağışta bulun. Buzlu su altında ıslananların 3 kişiye meydan okuma hakkı bulunuyor. Kendisine meydan okunan kişiler 24 saat içinde buna karşılık vermek zorunda. Bu sayede etkinlik kısa süre içinde binlerce insana ulaşmış durumda. Ancak insanlar buzlu suyla ıslanmalarına rağmen ALS hastaları için bağış yapmayı da ihmal etmiyor.

Özellikle ünlü isimlerin “Ice Bucket Challenge” ile ilgi paylaşımları sosyal medyada tıklanma rekorları kırıyor. Şimdiye kadar iş dünyasından Bill Gates ve Mark Zuckemberg, oyuncu ve yönetmen Russel Crowe, şarkıcılar Jennifer Lopez, Justin Timberlake ve Justin Bieber, Real Madridli futbolcular Cristiano Ronaldo ve Marcelo, Barcelonalı Neymar, Milanlı Balotelli, ABD milli basketbol takımı oyuncuları, Cleveland’ın süper starı Lebron James, şovmen Jimmy Fallon, Danimarkalı tenisçi Caroline Wozniacki ve New Jersey valisi Chris Christie etkinliğe katılan başlıca isimler arasında yer alıyor.

Buzlu suyun tadına bakan son isim de Atletico Madridli milli oyuncu Arda Turan oldu. ABD Başkanı Barack Obama ise Lebron James ve Justin Bieber tarafından meydan okunması rağmen etkinliğe katılmış değil.

Brezilyalı yıldız Neymar’ın Dünya Kupası’nda sakatlığına neden olan Zuniga’ya meydan okuması da en dikkat çeken iddialar arasında.

“Ice Bucket Challenge” etkinliği sayesinde ALS hastaları için şuana kadar 15 milyon dolar toplandı.

ALS (Amyotrofik lateral skleroz), merkezî sinir sisteminde, omurilik ve beyin sapı adı verilen bölgede motor sinir hücrelerinin (nöronlar) kaybından ileri gelen bir hastalık olarak tanımlanıyor. Stephen Hawking, ALS hastalığından muzdarip olan ünlü kişiler arasında yer alıyor.

Ünlü isimlerin buzlu suyla ıslanma anları;

Arda Turan

arda turan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bill Gates

bill gates ice bucket

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Caroline Wozniacki

caroline wozniacki als

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lebron James

lebron james als

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mark Zuckerberg

mark zuc ice bucket

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.