‘Bush’un cesedi bulundu’ haberi asılsız çıktı

‘Bush’un cesedi bulundu’ haberi asılsız çıktı

Cumartesi günü Jeff Bush’un cesedi bulunduğu yolunda Florida’da yerel medyasında çıkan haberlerin doğru olmadığı ortaya çıktı. Yatağında uyurken odasının tabanı çöken ve oluşan metrelerce uzunluğundaki deliğe sürüklenen Bush’un hayatta kalma umutları söndü. Yetkililer, Bush ailesinin evini yıkarak bölgede ağır makinalarla oluşan göçüğün çevre sakinleri için tehdit oluşturup oluşturmadığını araştırmaya koyuldu.

Tampa şehrine yalnızca 24 km (15 mil) uzaklıktaki Seffner adlı kasabada meydana gelen olay perşembe akşamı yaşandı. Odasında olduğu sırada birden oluşan göçük içine yuvarlanarak kaybolan Jeff Bush’un hayatta olma umutları tükendi. Cumartesi gününe kadar aramalarını sürdüren görevliler, Bush’a dair bir iz bulamayınca evi yıkıp göçüğün çevre için tehdit oluşturup oluşturmadığını araştırmaya başladı.

Yıkım ve araştırma için olay yerine getirilen ağır iş makinalarının pazartesi sabah itibariyle önce Bush ailesinin yaşadığı evin duvarlarını yıkacağı belirtildi. Hillcborough Vilayet (County) yöneticilerinden Mike Merrill yaptığı açıklamada, ‘‘Önce evin duvarları yıkılacak ve göçüğün çevresindeki enkazları temizleyerek mühendislerin burada daha kolay çalışmasına imkan oluşturulacak’’ dedi.

Göçüğün tam olarak büyüklüğünün anlaşımasından sonra ise yetkililerin çevredeki komşu iki evin akibeti konsunda karar verecek. Göçüğün komşu evler için de tehdit oluşturduğu belirlenirse bu evler boşatılarak yıkılacak.

 

1362244410523Jeff Bush’un öldüğünün resmi makamlar tarafından deklare edilemeyeceğini belirten dedektif Larry McKinnon, henüz talihsiz kişinin kayıp olduğuna dikkat çekti. Florida kanunlarına göre kayıp olan bir kişinin bulunamaması durumunda ancak ailesinin mahkemeye vereceği dilekçe üzerine hakimin kararı ile resmi olarak öldüğü kabul ediliyor.

1970’ten bu zamana Bush ailesinin ikamet ettiği evin göçük nedeniyle yıkılıyor olması yalnızca Jeff’i değil ailenin hatıralarını da toprak altına gömüyor. Dün aile fertleri evden bazı özel eşyalarını almak için gayret gösterirken, Jeff’in kardeşi Jeremy’in gözyaşlarına hakim olamaması görenleri de üzdü. Görültü geldiğinde kardeşinin odasına koştuğunu ve onu kurtarmak için göçüğün kenarına atladığını belirten Jeremy, herşeyin çok ani geliştiğini söyledi. Jeremy, ‘‘Herşey çok hızlı oldu’’ dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.