Bostonlular patlamaların şokunu atlatmaya çalıyor

Bostonlular patlamaların şokunu atlatmaya çalıyor

ABD’nin Boston şehrinde meydana gelen patlamalar sonrası insanlar normal hayatına geri dönmeye çalışıyor. Patlamanın meydana geldiği sokaklar hala trafiğe açılmazken, polis, olay yerinde bulduğu en küçük bir ipucunu dahi değerlendirmeye çalışıyor. Menfur olaydan bir gün sonra, patlamanın meydana geldiği sokağı ziyaret eden vatandaşlar, hayatını kaybedenlerin anısına çiçek bıraktı, dua etti. 

Dünyanın en büyük maratonlarından biri olan Boston Maratonu’na katılmak için New Mexico eyaletinden Bostan’a gelen Beth Ulibari, olaydan yara almadan kurtulanlardan. Koşuyu bitirdikten sonra, dinlenip ve  bazı ihtiyaçlarını karşılamak için bitiş çizgisinde bekleyen  Ulibari, ilk patlamada ne olduğunu anlamadığını ancak ikinci patlama ile bombalı bir saldırı olduğunu öğrendiğini söyledi. New Mexico’da bir finans şirketinde uzman olarak çalışan Ulibari, uzun zamandır maraton için hazırlandığını kaydetti. Patlamada yara almadan kurtulmanın kendisi için bir şans olduğunu ifade eden Ulibari, patlamanın olay yerini ziyaret edip, bombanın şokunu atlatmak istediğini kaydetti.
ORAK1689

Olayın meydana geldiği sokaktaki esnaf, ikinci günde de işyerlerini açmadı. İncelemeleri bitirilen bölgeler, belediyeye ait araçlar tarafından temizlendi.

 

KİLİSEDEKİ ANMA TÖRENİNE MÜSLÜMAN DESTEĞİ

Menfur olayda hayatını kaybedenlerin anısına Arlington Kilisesi’nde düzenlenen anma törenine Amerikalı Müslümanlarda katıldı. Müslüman bir Amerikalı olarak Boston’da yaşamaktan gurur duyduğunu söyleyen Lisa Tobias, maratona her yıl dünyanın birçok yerinden insanın katıldığını belirtti. Olaydan sonra insanların kendisine karşı olan tavrında bir değişiklik olmadığını ifade eden Tobias,“İnsanlar arasında güzel ilişkiyi devam ettiriyoruz. Bugün de burada biraraya gelerek hayatını kaybedenleri andık.” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.