Boston şüphelilerinin babası: Oğullarım Rusya’ya gelmek istiyordu

Boston şüphelilerinin babası: Oğullarım Rusya’ya gelmek istiyordu

Boston Maratonu’ndaki bombalı saldırılarla bağlantısı olduğu iddia edilen ve biri ölü ele geçirilen şüpheli Tsarnayev kardeşlerin babası Anzor Tsarnaev, oğullarının iyi Müslümanlar olduklarını ve Rusya’ya gelmek istediklerini belirtti.

    

Anzor Tsarnaev, Rusya’nın Komsomolskaya Pravda gazetesine verdiği demeçte, ölen büyük oğlu Tamerlan’ın (26), Ocak 2012’de Rusya’ya geldiğini ve ülkeden ayrılmak istemediğini vurguladı.

    

Baba Tsarnaev, Tamerlan’ın son aylarda işsiz olduğunu, eşi çalıştığı için evde kalıp 3 yaşındaki oğluna baktığını açıkladı.

    

Tamerlan’ın evlendikten sonra dindarlaştığını, her cuma camiye gittiğini belirten Anzor Tsarnaev, “İyi bir Müslümandı. Suçlandığı şeyleri yapamazdı” ifadesini kullandı.

    

Anzor Tsannaev, polisin ve FBI’ın düzenlediği operasyonda, 24 saatlik kovalamadan sonra yaralı ele geçirilen küçük oğlu Cohar’ın (19), İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi’nde eğitim aldığını, doktor olmak, muayenehane açmak ve Rusya’ya yerleşmek istediğini belirtti.

    

“Bana baba endişelenme, eğitimimi tamamlayıp buraya geleceğim ve size yardım edeceğim derdi” ifadesini kullanan Anzor Tsannaev, oğullarına yöneltilen suçlamaları “Hollywood şovuna” benzetti.

    

Anzor Tsannaev, küçük oğluna destek için ABD’ye gitmeyi ayrıca büyük oğlunu Rusya’da toprağa vermek istediğini vurguladı. Ancak Tsannaev, ABD’ye gitmek ve avukat tutmak için parası olmadığını da ifade etti.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.