Boston Maratonu sanıgı için idam istendi

Boston Maratonu sanıgı için idam istendi

Adalet Bakanı Eric Holder, geçtiğimiz nisan ayında kardeşiyle birlikte Boston Maratonu’na düzenlenen saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen Cahar Tsarnaev’in (20) suçlu bulunması durumunda idam talep edeceklerini açıkladı.

Büyük kardeşi ile birlikte evde hazırladıkları bombalar ile geçtiğimiz nisan ayında düzenlenen Boston Maratonu’na saldırı yaptığı savunulan Tsarnaev, 3 kişinin ölümüne 200 den fazla insanın da yaralanmasına yol açmakla suçlanıyor.

Adalet Bakanı Holder, işlenen suçun doğası ve yol açtığı zararlardan dolayı sanık hakkında idam talep ettiklerini kaydetti. Bakanlık savcıları en son 1988 yılında cinayet ile suçlanan 3 kişi hakkında idam talebinde bulunmuştu.

Federal savcılar, Boston’da ağabeyi Tamerlan Tsarnaev (26) ile uzun süredir yaşayan Çeçenistan kökenli Cahar Tsarnaev’in, maratona birlikte saldırı düzenlediğini savunuyor. Küçük kardeş Tsarnaev ağabeyi ile birlikte düzenlediği saldırıyı Amerika’nın Müslüman ülkelerdeki operasyonlarına karşı misilleme amacıyla yaptığını verdiği ifade de açıklamıştı.

Tsarnaev’in duruşmasının ne zaman başlayacağı henüz belli değil. Adam ödlürmeye teşebbüs gibi 30 farklı suçlama ile hakim karşısına çıkacak olan Tsarnaev, idam almasa dahi ömür boyu hapis yatmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Cahar’ın ağabeyi Tamerlan ise maraton saldırısından bir gün sonra polisle girdiği silahlı çatışmada ölü olarak ele geçirilmişti. Cahar ise silahsız olmasına rağmen polisin yoğun ateşi altında ağabeyinden 22 saat sonra yaralı olarak ele geçirilmişti. Kamuoyunda terör örgütüne bağlı ileri sürülen Tsarnaev kardeşlerin hakkında terör örgütü veya örgütleri ile bir bağlantıları olduğu bugüne kadar kanıtlanamadı.

 

Tsarnaev’in aile yakınları iki kardeşe komplo düzenlendiği ve her ikisinin de böyle bir suç işlemiş olmasının mümkün olamayacağını savunuyor. Rusya’da yaşayan Cahar’ın annesi Zubeyat ‘‘Ne hissedebilirim ki böyle birşey karşısında! Oğlumu çok seviyorum ve onunla herzaman gurur duydum ve sevmeye de devam edeceğim’’ dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.