Beyaz Saray, Noel resepsiyonlarında da Türkleri es geçmedi

Beyaz Saray, Noel resepsiyonlarında da Türkleri es geçmedi

İslam dinine ait bayramları kutlamak için verdiği davetlere Amerikalı Türkleri dahil etmeyi unutmayan Beyaz Saray yetkilileri, Noel Bayramı dolayısıyla düzenlediği resepsiyonda da bu geleneğini sürdürdü.

Bugüne kadar yapılan 4 farklı resepsiyona sosyal hayatta aktif rol alan 20’den fazla Türk davet edildi. Son davetin konukları ise Ortabatı Amerikalı Türkler Federasyonu Başkanı Süleyman Turhan ve ‘Turks4Obama’ kurucu üyesi Edip Pektaş oldu.

Sarayın ‘Devlet katı’ olarak tabir edilen bölümünde gerçekleştirilen resepsiyona eşiyle katılan Başkan Barack Obama, yaklaşık 4 dakikalık bir konuşma yaptı. Konuşmasında yeni yılın mutluluklar getirmesini dileyen Obama, davetlilere seçim döneminde yapmış oldukları yardımlardan dolayı da teşekkür etti.

Barack Obama, konuşma sonrası eşiyle birlikte tüm davetliler ile yakından ilgilendi. Bu sırada Başkan ile görüşme fırsatı bulan Pektaş ve Turhan kendisini Türk Amerikan Birliği (TAA)’nin her yıl düzenlediği gala programına davet etti. Davetten memnuniyet duyduğunu belirten Obama bunu değerlendireceğini söyledi.

Davetliler resepsiyon öncesi Beyaz Saray Halkla İlişkiler Departmanı’nın bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantıda katılımcılara bilgi veren departman yetkilileri Obama’nın bu departmana çok önem verdiğini ve 2008 yılında göreve ilk başlamasından itibaren bu bölümü genişleterek halkı daha yakından bilgilendirmeye yönelik çalışmaların artmasını istediğini ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.