Ben Affleck, Amerikalı İslam karşıtlarının hedefi oldu

Ben Affleck, Amerikalı İslam karşıtlarının hedefi oldu

Katıldığı bir televizyon programında İslam dinine ve Müslümanlara hakaret edilince tepki gösteren Ben Affleck, bu hareketiyle büyük bir kesimin takdirini kazandı. Bazı aşırı muhafazakar yorumcular ise ünlü aktöre hakarete varan ağır eleştirilerde bulundu.

Amerikalı medya takip şirketi ‘Media Matters for America’, yayınladığı raporda Affleck’in İslam karşıtı taraflı yayınları ile bilinen Fox News başta olmak üzere bazı aşırı sağcı radyo ve televizyon programları ile dergilerde ciddi şekilde eleştirildiğini belirtti.

Raporda Affleck’in Fox News’teki 4 farklı programda eleştirildiği görülüyor. Fox News’te yayınlanan Fox & Friends adlı programda program sunucusu Steve Doocy ve konuğu Dr. Zuhdi Jasser Affleck’i teokratları ve statükocuları savunmakla suçladı ve alaycı bir şekilde ‘İmam Ben Affleck’ ifadesini kullandı. Affleck, Fox News kanalındaki bir başka programda ise İslam’a yönelik eleştirileri kabul etmemesi dolayısıyla ‘Halifenin savaşçısı’ nitelemesine maruz kaldı.

Muhafazakar yayınları ile bilinen National Review dergisinin editörü Rich Lowry ise geçtiğimiz hafta yayınlanan makalesinde Affleck’i ‘İslam dünyası hakkındaki doğruları kabul etmeye’ çağırdı. Affleck’in bir kamu yetkilisi veya entellektüel olmadığını ifade eden Lawry, ‘IŞİD’in ideolojisini benimseyenlerin yalnızca birkaç çürük elma olduğu konusunda ısrarcı tutumu’nu eleştirdi. Lawry, Obama yönetimini “İslami terörizm ve radikalizm konularında isteksiz konuşmakla” da suçladı.

Affleck katıldığı ‘Real Time With Bill Maher’ adlı programda sunucu Bill Maher ve konuk yazar Sam Harris’in İslam’a yönelik hakaretlerine tepki göstermiş ve ikilinin Müslümanlara karşı sarfettiği sözlerin çirkin ve ırkçı olduğunu söylemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.