Başkan afet bölgesi New Jersey’e geliyor

Başkan afet bölgesi New Jersey’e geliyor

(HABER-ANALİZ) Başkan Barack Obama çarşamba günü kararsız eyalet Ohio’da sahne alacağı seçim programını iptal etti. Obama yarın New Jersey’de süper kasırga Sandy’nin sebep olduğu hasarı yerinde gözlemleyecek ve afetzedelerle görüşecek. Başkan’a yarın kendisinin liderliğini öven New Jersey’nin Cumhuriyetçi valisi Chris Christie eşlik edecek. Politika analistleri bu gezinin Obama’nın liderlik vasfını ülke genelindeki tüm seçmenlere gösterebilmesi için büyük bir fırsat olduğu görüşünde.
  6 Kasım’da yapılacak seçimler için Cumhuriyetçi Parti’den rakibi Mitt Romney ile başa baş bir yarış sürdüren Başkan, ülke nüfusunun yaklaşık 6’da birini etkisi altına alan Sandy kasırgasını yönetebilmek için toplam 3 gün seçim çalışmalarına ara verdi. Başkan Obama, afet sonrası kurtarma çalışmalarını yönetmek için başkanlık görevinin başına dönmemiş olsaydı başkanlık seçiminde kritik öneme sahip kararsız eyaletlerde seçim kampanyasına devam ediyor olacaktı.
  Beyaz Saray’dan yapılan tüm açıklamalar Barack Obama’nın liderlik özelliğini gözler önüne sermeye yönelik. Başkan’ın  açıklamaları, vali ve belediye başkanlarıyla yaptığı telefon konuşmaları ve yardım çalışmalarına katılmış olması ile ilgili haberler Beyaz Saray tarafından basına ulaştırılıyor.
Acil yönetim görevlileri ile yaptığı bir toplantının ardından Amerikan Kızıl Haç’ını ziyaret eden Başkan Obama, kasırganın henüz bitmediği konusunda vatandaşları uyardı. Obama aynı zamanda vatandaşları bağış yapmaları konusunda da teşvik etti.
  Süper kasırga Sandy arkasında en azından 40 ölü bıraktı. Ölü sayısının yükselmesinden endişe ediliyor.
  Başkan Obama, arkasında Kızıl Haç çalışanlarının bulunduğu podyumdan afetzedelere seslendi ve “Tüm kalbimiz ve dualarımız sevdiklerini kaybeden ailelerle. Kesinlikle bu afet tüm millet için çok kalp burkucu.” diye konuştu.
Federal hükümete de konuşmasında mesaj gönderen Başkan, kaynakların ihtiyaç duyulan yerlere acilen ulaştırılmasını istedi.
  Başkan Barack Obama’ya hiç beklemediği yerlerden de övgü geldi. Başkan’ın afetten sonraki çalışmalarını takdir ettiğini açıklayan ve kampanyası boyunca Cumhuriyetçi Mitt Romney’nin yanında yer alan New Jersey valisi Chris Christie Sandy gibi insanların hayatlarını ilgilendiren bir konuda politika yapmayacağını da söyledi. Obama yarın New Jersey’deki gözlemlerini yapabilmek çin Ohio’da yapacağı seçim öncesi son miting programını iptal etti. Bu eyaletten alınacak sonuç 6 Kasım’da hangi adayın başkan olacağını tek başına etkileyebilecek güçte.
  Öte yandan Romney de bazı politik faaliyetlerini iptal edeceğini açıkladı. Ancak Cumhuriyetçi başkan adayı önemli kararsız eyaletlerden bir tanesi olan Florida’daki mitingini iptal etmedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.