Basın, NRA Başkan Yardımcısı’na sert çıktı: Dünya’nın en çılgın adamı

Basın, NRA Başkan Yardımcısı’na sert çıktı: Dünya’nın en çılgın adamı

ABD’li basın kuruluşları son yıllarda yaşanan silahlı saldırıları olayları sebebiyle medyayı suçlayan Ulusal Tüfek Derneği (NRA) Başkan Yardımcısı Wayne LaPierre’e sert çıktı. Birçok gazete yapılan açıklamaların anlamsız ve tutarsız olduğu yönünde haber yaptı. New York Daily News, LaPierre’i ‘Dünya’nın en çılgın adamı’ ilan etti.

ABD’de geçtiğimiz günlerde yaşanan ve 20’si çocuk 26 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırının etkisi hala devam ediyor. Silah edinmenin kolaylığı tartışıldığı ülkede, NRA başkan yardımcısının benzer olayların durdurulması için daha fazla silahlanılması gerektiği yönündeki açıklamaları sert tepkilere neden oldu.

Konu hakkında en sert haber tartışmasız olarak New York Daily News gazetesinden geldi. Tam sayfa fotoğrafını manşetten verdiği LaPierre’i ‘Dünya’nın en çılgın adamı’ olarak ilan eden gazete, NRA’ın silahlar dışında herkesi ve her şeyi suçladığını yazdı.


ABD’nin en saygın gazetelerinden biri olan New York Times ise LaPierre’in açıklamalarını ‘yalan, kuruntulu ve neredeyse dengesiz’ olarak tanımladı. Gazete, LaPierre için “Cuma günü basın açıklamasında görünmek yerine Connecticut’ta yaşanan olay sonrası her nereye gizlenmişse orada kalmaya devam etmesi daha mantıklı olurdu.”  ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamalara bir sert tepki de öğrenci ailelerinden geldi. 8 yaşındaki oğlu olaydan sağ kurtulan Andrei Nikitchyuk bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, LaPierre’in konuşmasının ‘delilik’ olduğunu söyledi. Ülkede silahlı şiddetin giderek arttığını belirten Nikitchyuk, “Silah yasası değişmediği sürece ülke olarak ilerlememiz mümkün değil.” dedi.

LaPierre konu hakkında yaptığı açıklamasında yaşanan hadiseler ile ilgili medyayı ve sorumlu tutmuştu. ABD’de okullarında, banka ve havaalanları gibi silahlı güçler tarafından korunması gerektiğini ifade eden LaPierre, yetkilileri okullara silahlı polisler yerleştirme konusunda adım atmaya çağırmıştı.

Write a comment

1 Comment

  1. HASAN PASHA December 25, 02:44

    Maksat bu olayi kullanarak halki silahsizlandirmak cunki uzun vadede bir “amerikan bahari” yada sosyal bir patlama bekleniyor ve bu tur olaylarla ileride olusabilecek sorunlarin simdiden onune gecmek istiyorlar..herkes biliyorki civi civiyi soker..ya herkesde silah olacak yada hickimsede olmayacak…amerikalilardan silahlari toplamak imkansiz ve silahsiz bir toplum olusturmak imkansiz olduguna gore insanlarin silah almalarini daha da kolaylastirilmasi gerek..cunki silah yasasiyla iyi insanlarin kendini savunma hakki ellerinden alinmis oluyor.. .
    arastirmalara bakilacak olursa silah serbest olan yerlerde daha az sorun yasaniyor….

Only registered users can comment.