Başbakan: Savcı isterse ifadeye giderim

Başbakan: Savcı isterse ifadeye giderim

Güney Kore’de geçen hafta intihar eden bir işadamının cebinden çıkan rüşvet listesinde adı geçen Başbakan Lee Han-koo, savcının çağırması halinde ifade vermeye gideceğini söyledi.

Gelişmeler üzerine muhalefetin istifaya çağırdığı Başbakan Lee dün meclis genel kurulunda vekillerin sorunlarına cevap verirken adının o listede neden yazılı olduğunu anlayamadığını ifade etti.

Savcının ifadeye çağırması halinde ifade vermeye gitmekten kaçınmayacağını belirten Lee, şimdilik istifayı gerektirecek bir durum olmadığını savundu. İntihar eden işadamı Sung Wan-jong’dan para aldığına dair bir kanıt bulunması durumunda ‘yaşamaktan vazgeçeceğini’ söyledi.

Lee’nin mensubu olduğu Saenuri Partisi’nden yapılan açıklamada ise Başbakan’ın görevlerini olağan seyrinde devam ettirebilmesi için soruşturmanın ilk Lee’den başlaması gerektiği ifade edildi.

Skandal sonrası zor durumda kalan Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye de yolsuzluğa karşı sıfır tolerans göstereceğini söyleyerek yetkililerden konuyu iyice araştırmalarını istemişlerdi.

Perşembe günü kendini asarak intihar eden Kyeangnam Enterprise Ltd. firmasının genel müdürü Sung Wan-jong’un cebinde, başbakan dâhil hükümette önemli vazifelerde bulunan sekiz kişinin ismi ve kendilerine verilen rüşvet miktarları olduğu iddia edilen bir liste çıkmıştı.

Mektupta Başbakan Lee’nin 2013 seçimleri için 30 miyon won (27,000 Dolar) aldığı iddia ediliyor.

Listede, Başbakan Lee’nin yanı sıra eski devlet başkanlığı genel sekreterleri Huh Tae-yeol ve Kim Ki-choon ile şimdiki Genel Sekreter Lee Byung-kee’nin isimleri de yer alıyordu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.