Başbakan Erdoğan Washington’a geldi

Başbakan Erdoğan Washington’a geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan ANA uçağı ABD’nin başkenti Washington’daki Andrews Askeri Hava Üssü’ne iniş yaptı. Başbakan Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da eşlik etti. 

Erdoğan, hava üssünde askeri törenle karşılandı. Askeri tören ABD hükümeti tarafından nadiren uygulanıyor. Erdoğan bu yöntemle karşılanan ilk Türk siyasetçi oldu. 

Başbakan Erdoğan’ı hava üssünde ABD Protokol Şefi Büyükelçi Capricia Marshall, Hava Üssü Komutanı Albay Michael Hess ve eşi, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve Washington Büyükelçisi Namık Tan karşıladı. 

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile Beyaz Saray’ın karşısındaki, ABD hükümetince özel yabancı konuklara tahsis edilen Blair House’a geçmek üzere hava üssünden ayrıldı. 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise Ekonomi Bakanlığı’nın ziyarete katılacak Türk iş adamları için kaldırdığı heyet uçağı ise Washington’a daha önce ulaşmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.