Aynur Abla’nın adı Afrika’da yaşayacak

Aynur Abla’nın adı Afrika’da yaşayacak

Gurbette hizmet ederken vefat eden Merhume Aynur Abla (Tanış) adına Çad’da su kuyusu açıldı.

Houston’daki Türk ve Amerikalı dostların katkılarıyla Çad’ın Pont Belile bölgesine yapılan kuyudan 750 Afrikalı ihtiyaç sahibi insan faydalanacak.

Çad’da yaşayan bir gönüllü “Burada Su kuyusu açmak demek insanlara cennetten bir bahçe sunmak kadar güzel bir hediye, bazen çamurlu suyu bile bulamayan muhtaçlar buradan kana kana su içecek” diye konuştu.

Aynur Hanımın eşi Mehmet Tanış açılan su kuyusunun kendilerini manevi olarak çok mutlu ettiğini belirterek şunları söyledi, “Su hayat, iman, akıl gibi Allah’ın insanlara bahşettiği en güzel nimetlerden biri. Buna istinaden ihtiyacı olanlara su ulaştırmak dinimizde, kültürümüzde ve dilimizde çok ehemmiyetlidir. Aynur Hanım hayattayken kurbanlarını Afrika’da kestirmişti ve bir müddet o kıtada yaşayıp hizmet etmesi de nasip olmuştu. Aynur Hanımın adına böyle bir selsebil kuyusunun Amerikalı ve Türk dostlarının katkılarıyla Afrika’da yapılması çok anlamlı. Katkısı olan herkesten Allah razı olsun. Ayrıca ulaşılması çok zor olan fakat ihtiyacın zirvede olduğu diyarlarda su kuyusu ve diğer insani yardımları zor şartlarda yerine getiren Kimse Yok Mu ile Embrace Relief Vakfı çalışan ve gönüllülerine şükran borçluyuz.”

Tanış fikrin ilk olarak taziye programında ortaya çıktığını da belirterek, o günü şöyle anlattı, “Fikir şöyle gelişti; taziyede Amerikalı dostları da bulundu. Orada Ali Rıza Çandır ağabey candan bir hizmet ve diyalog gönüllüsü olarak merhumeye vefa borcu niyetine böyle bir projeyi başlattığımızı ilan etti. Onlar da yardımlarıyla katıldılar.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.