Arizona’yı kana bulayan Ready soruşturmasında FBI da yer aldı

Arizona’yı kana bulayan Ready soruşturmasında FBI da yer aldı

Geçtiğimiz çarşamba günü evinde 4 kişiyi öldüren ve daha sonra da intihar eden ‘beyaz ırkçı’ Jason Todd Ready’nin soruşturmasında FBI da bulundu. Arizona’da yayımlanan bir gazeteye göre FBI uzun süredir Ready’yi takip altına almıştı.

Arizona Cumhuriyet gazetesinin haberine göre federal gizli servis ajanları, Phoenix vadisinde neo-Nazi militan grubu oluşturarak göçmenlere karşı savaş açan şüphelinin evinde aramalarda bulundu. Ajanlar, Phoenix Vadisi’ndeki evde beyaz ırkçı Jason Todd Ready’e  ait bilgisayarlara ve savaş aletlerine el koydu. Ready, evinde önce kız arkadaşını ve ardından üç kişiyi vurarak öldürdükten sonra intihar etmişti.

Jason Todd Ready hakkında yayınlanan bilgilere göre Mormon Kilisesi’ne ataması yapılmış bir rahipti. Ready (39) geçtiğimiz çarşamba günü yaşanan trajik olaylarda, 47 yaşındaki kız arkadaşı Lisa Lynn Mederos, 23 yaşındaki kızı Amber Mederos, Mederos’un 16 aylık bebeği Lilly ve 24 yaşındaki Jim Hiot’u silahla ateş ederek öldürdükten sonra intihar etti. Amber Mederos’un erkek arkadaşı Jim Hiot Afganistan savaşı gazilerinden bir tanesiydi.  

Gilbert Polis Merkezi’nden yapılan açıklamada olaylar sırasında kimliği açıklanmayan başka bir kadının daha evde olduğu ancak kaçmayı başardığı duyuruldu. Ready’nin sevgilisi Lisa Mederos’la beraber yaşadığı evde ‘tehlikeli kimyasalların ve savaş aletlerinin’ bulunduğu da polis tarafından basına verilen bilgiler arasındaydı.
Arizona eyaleti eski Senatörü Russell Pearce’le aralarındaki bağ da yeniden büyüteç altına alının Jason Todd Ready 2010 yılında US Boarder Guard (Amerikan Sınır Koruma) isminde bir organizasyon da kurmuştu. Deniz Kuvvetleri’nden atılan Jason Todd Ready’nin facebook sayfasındaki fotoğraflarında tıpkı bir asker gibi giyinmesi ise dikkat çekiyordu. Ready kendisiyle beraber 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan kanlı eylemlerin öncesinde Pinal İdari Bölgesi şerifliği için yarışmaya hazırlanıyordu. US Boarder Guard kurulduğu yıl medyadan aldığı desteğe rağmen kuruluş aşamasında bir organizasyon olmanın ötesine geçemedi.

Kanlı olayın yaşanmasının ardından Gilbert Polis Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre FBI, merkezi arayarak ajanlarının soruşturma içinde yer alacağını belirtti. Arizona Cumhuriyet gazetesinin haberine göre FBI uzun süredir Jason Todd Ready’yi takip altına almıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.