Amerikalılar Suriye’ye ilgisiz, askeri müdahaleye soğuk

Amerikalılar Suriye’ye ilgisiz, askeri müdahaleye soğuk

ABD vatandaşları, Amerikan askerlerinin Suriye’deki iç savaşa müdahalesini istemiyor. Reuters/Ipsos şirketleri tarafından yapılan ankete göre Amerikalıların sadece yüzde 10’u ülkelerinin Suriye’deki olaylara müdahale etmesini isterken, yüzde 61’i ise müdahaleye karşı çıktı.


Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’in kimyasal silah kullandığının ispatlanması halinde ise müdahaleye destek verenlerin oranı yüzde 27’e yükselirken, karşı çıkanların oranı ise yüzde 44’e geriliyor.


Yine aynı ankete göre Amerikalıların birçoğu Suriye’deki olaylara karşı kayıtsız Araştırmaya göre Amerikalıların yüzde 36’si Suriye’deki olaylarla hiç ilgilenmiyor. 18 yaş üstü 519 kişi ile yapılan ankete katılanların yüzde 8’i Suriye’de olup bitenlerle ilgili bir şeyler okuyup dinlediklerini söyledi. Yüzde 19’u ise olayları yakından takip ettiğini belirtti.


Başkan Barack Obama, Suriye’de kimyasal silah kullanımının kendilerinin kırmızı çizgi olduğunu söylemişti. Obama, Salı günü gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye’de kimyasal silah kullanıldığını ama kimin nasıl kullandığı konusunda kesin bilgilerinin olmadığını söylemişti.


Suriye’de 2011’den beri çıkan olaylar sebebiyle şu ana kadar 70 bin insan hayatını kaybederken, 1,2 milyon insan ise evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.