Amerikalı din adamları, radikal papaza Fethullah Gülen Hocaefendi’nin sözleriyle cevap verdi

Amerikalı din adamları, radikal papaza Fethullah Gülen Hocaefendi’nin sözleriyle cevap verdi

Alabama eyaletinde bir grup Hristiyan ve Yahudi din adamı, Müslümanları ‘Amerika için en büyük tehlike’ olmakla suçlayan radikal bir papaza, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin sözleriyle cevap verdi.

Auburn Ministerial Association isimli dernek tarafından yerel bir gazeteye yapılan açıklamada, “İslam’ın emirlerinin aksine hareket eden bir avuç insan nedeniyle 1 milyar 800 milyon müslümanın karalanması ne kadar adil olabilir? Bu radikaller ne yaparsa yapsın, İslam bir barış dinidir. Türkiye’de inanç eksenli bir harekete öncülük eden sünni entelektüel Fethullah Gülen’in söylediği gibi, ‘Gerçek bir Müslüman asla terörist olamaz’.” denildi.

Yazıyı radikal papaz Rudy Tidwell’in aynı gazetede daha önce yayınlanan görüşleriyle kendileri arasındaki mesafenin altını çizmek amacıyla kaleme aldıklarını belirten din adamları, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“İbrahimi dinler olarak adlandırılan Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam’ın özünde ‘tek bir tanrıya, kutsal kitaplara ve onların peygamberlerine inanmak, oruç tutmak, tevbe etmek, ibadet etmek, ahlaklı ve dürüst bir hayat sürmek’ gibi pek çok ortak öğreti yer alır. Takipçilerinden günde 5 kez namaz kılmalarını ve bütün bir Ramazan ayı boyunca oruç tutmalarını isteyen herhangi bir din, tanrı nazarında doğru ve güzeli olanı yapıyordur.”

Papaz Rudy Tidwell, Opelika-Auburn News gazetesinde yayınlanan makalesinde dünyadaki tüm müslümanların radikal olduğunu ileri sürmüştü. ‘Amerika’da Müslümanların dininden korkulmalı’ başlıklı makalede Tidwell, kullanılan ‘radikal müslüman-barışçıl müslüman’ ayrımını eleştiriyor ve “İslam, başkalarının dinini değiştirmek ya da onları öldürmeye kilitlenmiş 1 milyar 800 milyonluk tehlikeli bir bütündür. Buna karşı hiç bir taviz verilmemelidir” diye yazmıştı. Amerika’da artan Müslüman sayısına da dikkat çeken Tildwell, “ABD’ye giriş yapan gerçek Müslüman sayısını bilsek hepimiz şok olacağız. Amerika’da Müslümanların vahşi şeriat kanunlarını uyguladıkları kurtarılmış bölgeler var.” demişti.

Write a comment

1 Comment

  1. sait October 11, 07:49

    Artik Gulenin de bu gibi durumlarda referans gosterilmesi guzel.

Only registered users can comment.