Amerika’da ‘telekulak yasadışı’ tespiti

Amerika’da ‘telekulak yasadışı’ tespiti

Mahremiyet ve Sivil Özgürlükler Gözetim Kurulu, eski istihbarat çalışanı Edward Snowden’in ifşaatlarıyla ortaya çıkan ABD Milli Güvenlik Dairesi’nin (NSA) milyonlarca telefon ve internet iletişim faaliyetlerini gizlice kaydetmesini yasadışı bulduğunu belirtti.

Bazı devlet başkanlarını da hedef alan dinleme operasyonlarına son verilmesini istedi. 2004 yılında kurulan bağımsız heyet, ABD Başkanı Barack Obama’nın isteği üzerine incelediği NSA’nın çalışmalarıyla ilgili raporunu önceki gün açıkladı.

Raporda 7 yıl boyunca NSA tarafından toplanan hiçbir verinin herhangi bir terör saldırısının önceden engellenmesine sebep olmadığı yazıldı. 5 üyeden oluşan kurulda 2 cumhuriyetçi üye NSA dinleme operasyonlarının durdurulması tavsiyesine olumsuz yönde oy verirken geriye kalan üç kişi bu gizli operasyonların sona erdirilmesi ve bugüne kadar elde edilen bütün kayıtların silinmesi adına oy kullandı.

Halen Rusya’da siyasî sığınmacı olarak yaşayan Snowden ise yaptığı bir açıklamada ABD’de adil bir şekilde yargılanabilme “şansının olmadığını” ve “ülkesine dönmeyi düşünmediğini” belirtti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.