Adı skandala karışan general görevine döndü

Adı skandala karışan general görevine döndü

Geçtiğimiz haftalarda Merkezi Haberi Alma Teşkilatı (CIA) Direktörü David Petraeus ile birlikte adı seks skandalına karışan Afganistan’daki NATO ve ABD askerlerinin komutanı General John Allen, bugün itibariyle görevinin başına döndü. Pentagon, General Allen’in hakkında yürütülen soruşturmaya konu olan bir kadın ile internet üzerinden yaptığı yazışmaya, ‘‘yakışıksız’’ ifadesini kullandı.

Florida sosyetesinden Jill Kelley ile yazıştığı yapılan inceleme sonunda ortaya çıkan General Allen’ın bugüne kadar askeri bilgileri paylaştığına dair bir bulguya rastlanmadı. Pentagon General’in tekrar görevine dönmesinde bir sakınca görmezken kurum tarafından yapılan açıklamada; ‘‘Saygı duyulacak bir durum değil. (soruşturmaya konu olan mesele için) General Allen görevine devam edecek.  Ancak bu kapsamda yürütülen soruşturma gereği gerek görülürse görevden alınılacak’’ denildi.

General Allen ile CIA Direktörü ve Afganistan NATO ve ABD Birlikleri’nin eski komutanı David Petraeus’un başını yakan seks skandalı Jill Kelley’in FBI’da bulunan bir arkadaşına kendisine elektronik posta üzerinde tehdit mektupları alması şikayeti üzerine başlatılan soruşturma ile ortaya çıkmıştı. FBI yaptığı araştırma sonunda Kelley’e tehdit mektuplarının Paula Broadwell adında eski bir asker olan kadından geldiğini buldu. Broadwell’in emaillerini takibe alan FBI, CIA Direktörü Petraeus ile gönül ilişkisi içinde olduğunu öğrendi. Konunun basına sızmasıyla Petraeus görevinden istifa ettiğini açıklarken, Allen da soruşturma için Washington’a çağrılmıştı.

General Allen’ı görevden almak isteyen Obama hükümeti yerine atama yaptığı General Joeph Dunford’un Senato’dan onay almasını bekliyor. Senato, Dunford’un Afganistan’daki ABD ve NATO Birlikleri’nin komutanlığına atanmasına onay vermesi durumunda Allen emekli edilecek.

Pentagon, 30 bin sayfayı bulan General Allen ile Kelley arasındaki yazışmaları incelemeye devam ediyor. Bazı gazetelerde Petraeus ile Allen’ın adlarının seks skandalına karışması ile 11 Eylül Libya’nin Bingazi şehrinde ABD Başkonsolosluğu’na yapılan saldırı arasında bağlantı olduğu ileri sürülüyor. Basında çıkan bazı yorumlarda Bingazi saldırılarını Beyaz Saray’a doğru şekilde rapor etmeyen CIA’nın tepesindeki ismin Obama tarafından üstü çizildiği iddia ediliyor.  

  Preferences   Preferences   Preferences § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 – = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ‘   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   Русский   alt alt     Preferences

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.