ABD’yi terk edenlerden parmak izi alınacak

ABD’yi terk edenlerden parmak izi alınacak

Geçtiğimiz günlerde Senato Adalet Komitesi’nde kabul edilerek göçmenlik yasasına eklenen maddeye göre; ABD’deki göçmenler ve turistler ülkeyi terk etmeden parmak izi verecek.

Vize süreleri sona ermesine rağmen hala ABD’de bulunan turistleri ve göçmenleri kontrol etmek amacıyla çıkarılan yeni kanun ile ilgili Senatör Jeff Sessions bir açıklama yaparak, “Daha önce, göçmenlerden ve turistlerden sadece ülkeye giriş yaparken parmak izi alınıyordu. Ülkeyi terk edende aynı işlemi gerçekleştirmememiz sistemde büyük bir eksikliğe yol açıyordu” dedi.   

 

4.5 MİLYONUN VİZESİ BİTTİ

 

ABD’de şu anda bulunan 11 milyon kaçak göçmenin yaklaşık 4.5 milyonunun vize sürelerinin sona erdiği için ‘kaçak’ durumuna düştüğü açıklandı.

J.F.Kennedy ve Newark Havaalanı dahil olmak üzere, ülkenin en işlek 10 havaalanına kısa bir süre içerisinde getirilmesi beklenen bu sistemin, La Guardia gibi daha küçük 20 havaalanına önümüzdeki 6 yıl içerisinde getirilmesi umuluyor.

Konu ile ilgili Senatör Charles Schumer, “İyi bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum. Yeni uygulamanın nasıl işlediğini değerlendirdikten sonra aynı sistemi diğer havaalanlarına da taşıyacağız” diye konuştu.

 

İLTİCACILARA DA KISITLAMA GELİYOR

 

Yeni kanunlar, parmak izi alınması konusunda getirilen değişikliğe ek olarak, iltica kanunlarında da bazı kısıtlamalar getiriyor. Buna göre, ABD’ye sığınan ilticacılar güçlü bir sebep göstermeden ülkelerine geri dönmeleri durumunda iltica statüsünü kaybetmek durumunda kalıyorlar.

Boston Maratonu’ndaki bombalama olayından sonra iltica yasalarının değiştirilmesinin öngörüldüğünü belirten Senatör Lindsey Graham, saldırgan Çeçen kardeşlerin de yıllar önce Çeçenistan’daki çatışmalar yüzünden ailesiyle ABD’ye iltica ettiklerini hatırlattı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.