ABD’ye gelenlerin yüzde 40’ı vizesi bitmesine rağmen dönmüyor

ABD’ye gelenlerin yüzde 40’ı vizesi bitmesine rağmen dönmüyor

ABD’de ikamet eden 11 milyon göçmenin yüzde 40’ının vizesi bitmesine ülkede kalmaya devam ettiği belirtildi.


Turist vizesi ülkede uzun yıllar kalmayı planlayan için en çok tercih edilen yöntem. Vizesi bitmesine rağmen kalmaya devam edenlerin çoğunluğu ilk olarak turist vizesiyle ülkeye giriş yapmış. Çalışmalar bu yolu seçerek ülkede kalmaya devam edenlerin sınırı kaçak yollarla geçenlere oranla daha iyi bir eğitime sahip oldukları ve İngilizceyi daha iyi konuştuklarını ortaya koyuyor.


The Wall Street Journal gazetesinin haberine göre; ülkeye ilk olarak vizeyle giriş yapanlar ortalama 13,2 yıllık eğitim geçmişine sahipler. Sınırdan kaçak yollarla gelen göçmenlerde ise bu oran 9,4. Yine bu gruptaki göçmenlerin İngilizce bilme oranı yüzde 55 iken, kaçak göçmenlerde yüzde 39.


El Kaide’nin 11 Eylül saldırısı yasadışı göçmenlik konusunda ciddi adımlar atılmasına sebep olmuş. Saldırının düzenlendiği 2001 yılına kadar yasadışı göçmen sayısına her yıl bir milyondan fazla kişi eklenirken bu yıldan sonra atılan adımlar ile bu sayı 400 binin altına gerilemiş durumda.


Başkan Barack Obama’nın uygulamaya koymak istediği göçmenlik yasası ülkeye bu şekilde giriş yapanlar için umut oldu. Ancak birçok Amerikalı bu fikre sıcak bakmıyor. Rasmussen araştırma şirketinin son yaptığı anket Amerikalıların yüzde 55’inin vizesi biten kişilerin ülkesine gönderilmesi görüşünde olduğunu ortaya çıkardı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.