ABD’de azınlıklar 2043 yılında çoğunluğu oluşturacak

ABD’de azınlıklar 2043 yılında çoğunluğu oluşturacak

Associate Press (AP) tarafından yapılan nüfus sayımı verilerine göre,  Amerika’da, İspanyol kökenli olmayan beyaz neslin, çoğunluğunu kaybedeceği bildirildi.

 

Amerika’nın 237 yıllık tarihinde bir ilk olarak gözlemlenen bu durum, 2043 yılında beyaz Amerikalıların sayısının azalacağını ve göçmen nüfusun daha da artacağını gözler önüne seriyor.

 

Bir göçmenler ülkesi olan Amerika’da, yapılan istatistikler, beyaz olmayan bebeklerin doğum oranının diğerlerine oranla daha yüksek olduğunu gösteriyor. İlk ve orta dereceli okullarda öğrencilerin yüzde 45’ini de yine beyaz olmayan çocuklar oluşturuyor. Nüfus sayımı verileri, önümüzdeki 5 yıl içinde bu çocukların, nüfusun yüzde 50’sini oluşturacağını bildiriyor.

 

Yapılan araştırmalara göre, ırksal ve etnik kökenli azınlıklar, 2039 yılı itibariyle, ABD’deki çalışan nüfusun da çoğunluğunu oluşturacak.

 

UCLA Enstitüsü Eğitim ve Bilgi Çalışmaları Bölümü Dekanı Marcelo Suarez-Orozco, VOXXI’ya yaptığı açıklamada, İspanyol kökenlilerin değişen demografik yapıda itici bir güç olduğunu belirtti. Ancak, diğer etnik grupların da Amerika’yı bir azınlık-çoğunluk ulus devleti haline getirmede etkili olduğunu söyleyen Suarez-Orozco, büyüyen göçmen dalgasının ülkenin geleceği için son derece önemli olduğunu da sözlerine ekledi. Suarez-Orozco, ülkenin demografik yapıda oluşan bu değişime henüz hazır olmadığını ifade ederek “21. yüzyılın küresel ekonomisi ve yeni demografik yapısı ile uyumlu olduğumuzdan emin olmak için çabalarımızı iki katına çıkarmamız gerek” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.