ABD Genelkurmay Başkanı’ndan James Bond’u kıskandıracak telefon

ABD Genelkurmay Başkanı’ndan James Bond’u kıskandıracak telefon

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey katıldığı bir forumda kullandığı üstün teknoloji cep telefonunu tanıttı. Cihazın güvenli 4G internet bağlantısı yanında hem telefon hem de veri işleyici özelliği olduğuna dikkat çeken Dempsey, “Bu telefon Batman ve James Bond’u kıskandırabilir.” dedi.

kurmayDempsey, ABD’nin saygın düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü’nde siber güvenlik üzerine bir konuşma yaptı. Son yıllarda siber saldırı olaylarının istikrarlı bir şekilde yükseldiğini vurgulayan Dempsey, savunma bakanlığının bu yöndeki çalışmalarından anlattı.

Askeri sistemlerde siber savunmanın artık kritik öneme sahip olduğunu belirten Dempsey, atacakları adımları sıraladı. Dempsey, “Önümüzdeki 4 yılda 4 bin siber operatör rütbelendirilecek. Bununla birlikte siber güvenliğe 23 Milyar Dolar yatırım yapıyoruz.” dedi.

Dempsey konuşmasında ayrıca Savunma Bakanlığı’nın yönettiği 15 bin iletişim ağını ‘Ortak Bilgilendirme Ortamı’ projesiyle tek merkezde toplayacaklarını söyledi.

Proje kapsamında 2014 yılı ortalarına kadar iPad, iPhone ve Android cihazlarla uyumlu güvenli 4G ağı oluşturacaklarını ifade eden Dempsey kendisine ait cep telefonunu havaya kaldırarak, “Aslında bugün yanımda güvenli bir cep telefonu ve veri işleyici var. Bu telefon Batman ve James Bond’u kıskandırabilir.” dedi.

Cihazın özelliklerinin şuanda olması gerektiği seviyeye ulaşmadığını ifade eden Dempsey, “Ama bu harika bir ilk adım.” dedi.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.