33 yıl sonra Patz’in katili ortaya çıktı

33 yıl sonra Patz’in katili ortaya çıktı

1979 yılında kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Etan Patz’ın katili teslim oldu. Polis tarafından verilen bilgiye göre 33 yıllık soruşturma nihayet son buldu ve katil olduğunu itiraf eden zanlı tutuklanarak hapse atıldı.

Okul servisine binmek için evinden yalnızca bir blok uzaklaşan Patz, bir daha öldüğü ya da yaşadığına dair iz bırakmadan sırra kadem basmıştı. Son olarak geçtiğimiz ay Patz’in kaybolduğu sokakta bulunan bir apartmanın bodrum katında kanlı elbiselerin bulunması New York Polisi’ni (NYPD) harekete geçirmişti. Bodrum katında bulunan kan örneklerin Etan’ın kanı verileri ile örtüşmemesi üzerine olay yeniden tarihin tozlu sayfalarına çözülemeden kaldırılmıştı.

Kaçırıldığı yıl henüz 6 yaşında olan Patz’i öldürdüğünü itiraf eden 51 yaşındaki Pedro Hernandez, cinayeti işlediği dönemde henüz 19 yaşındaydı. Hernandez, polise verdiği itirafında dükkana soda almak için gelen Etan’ı öldürdüğünü söyledi. Dükkanda tezgahtar olan çalışan Hernandez, olaydan 2 yıl sonra yakınlarına olayı itiraf ettiği bildirildi. NYPD Müdürü Reymond Kelly, Hernandez’in 1981 yılında yakın bir tanıdığına, ‘çok kötü birşey yaptım, New York şehrinde bir çocuğu öldürüm’ diye itirafda bulunduğunu açıkladı.   

Polis, Hernandez’in Patz’i öldürdükten sonra cesedeni dükkanından yalnızca bir blok sokak uzaktaki çöp kutusuna attığını ancak birkaç gün sonra gittiğinde kutunun yerinde olmadığını da itiraf ettiğini bildirdi. Kelly, Hernandez’in neden 32 yıl sonra suçunu neden itiraf etmiş olacağını bilmediğini ancak vicdan azabından olabileceğini kaydetti.

Hernandez’in çarşamba günü polise teslim olduktan 3 saat sonra NYPD’e teslim edildiği de verilen bilgiler arasında.

Etan Patz, Amerika’da ilk defa ülke genelinde fotoğrafları süt kutularının üzerine konularak bulunmaya çalışıldı. Yine eski başkanlardan Ronald Regan Etan’ın kaybolduğu günü 1983 yılında ‘Ulusal Kayıp Çocuk Günü’ ilan ettiğini başkanlık açıklaması ile açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.