20’si çocuk toplam 26 kişinin katledildiği okul yıkılıyor

20’si çocuk toplam 26 kişinin katledildiği okul yıkılıyor

Connecticut eyaletinin Newtown kasabasında geçtiğimiz aralık ayında yaşanılan katliama ev sahipliği yapan Sandy Hook İlkokulu’nun yıkılarak yerine  yenisinin yapılması gündemde.

 

20 Aralık’ta Sandy Hook İlkokulu’na Adam Lanza (20) yaptığı silahlı saldırıda 20’si 6 ila 7 yaşlarında çocuk olmak üzere toplam 26 kişiyi katletmiş daha sonra da yaşamına son vermişti.

 

Newtown kasabasının yönetimi tarafından belirlenen 28 kişiden oluşan ekip, yaptığı oylamada Sandy Hook İlkokulu’nun yıkılarak yerine yeniden aynı büyüklükte bir okulun inşa edilmesine karar verdi. Kararın önce bölge eğitim departmanına gitmesi ve buradan onay aldıktan sonra kasabada yapılacak referandumla halkın onayına götürülmesi planlanıyor.

 

Kurulun kararı Sandy Hook İlkokul katliamında çocuklarını kaybeden aileler tarafından da destek buldu. İkinci sınıfa giden kızını katliamda yitiren Daniel Krauss, kurulun aldığı kararı memnuniyetle karşıladığını söyledi. Krauss, ‘‘Orası bir eğitim yuvası ve öyle olmaya da devam etmeli’’ dedi.

 

Sandy Hook İlkokulu’nun eğitim hayatına tekrar başlamadan yenilenmesi de sözkonusuyda. Ancak 28 kişilik heyet yaptığı toplantıda binanın yıkılarak yeniden inşa edilmesine karar verdi. Bu kararın maliyetinin ise 57 milyon dolar olarak hesaplandı.  

 

Katliama tanıklık eden Sandy Hook İlkolu’nun 430 öğrencisi trajik olaydan sonra Newtown kasabasına komşu Monroe adlı yerleşim birimindeki okulara geçici olarak transfer edilmişti. Plan hayata geçecek olursa okulun yıkımına bahar bitmeden başlanılacak ve 2016 yılının ilk ayında da inşatın tamamlanması öngörülüyor.


Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.