12 eyalette etkili olan hortumlar Illinois’de 6 can kaybına yol açtı

12 eyalette etkili olan hortumlar Illinois’de 6 can kaybına yol açtı

Amerika’nın orta ve doğu kesimlerinde etkili olan hortumlar şuana kadar 6 kişinin ölümüne neden oldu. Toplam 12 eyalette etkili olan hortumları Michigan, Wisconsin, Iowa, Illinois, Missouri, Indiana, Ohio, Kentucky, Tennessee, West Virginia, Pennsylvania ile New York eyaletinin batı bölgelerinde büyük hasara yol açtı.

 

Hortumların etkili olduğu bölgelerde yüzlerce ev kullanılamaz hale gelirken, yüzbinlerce insanın elektriksiz kaldığı ifade edildi. Yetkililerin verdiği bilgiye göre Illinois eyaletinde etkili olan hortumlar burada 6 kişinin yaşamını yitirmesine onlarca insanın da yaralanmasına yol açtı. Illinois eyaleti Valisi Pat Quinn, 7 vilayetin (county) afet bölgesi olduğunu ve ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini duyurdu.

Chicago şehrine 140 mil (225 km) uzaklıkta bulunan ve 16 bin insanın yaşadığı Washington’da etkili olan hortumun, büyük hasara yol açtığı belirtildi. Washington Belediye Başkanı Gary Manier, ilçede 250 ila 500 kadar evin hortumdan zarar gördüğünü belirterek tam rakamın ancak bu bölgede yaşayan insanların evlerine geri dönmelerine izin verildiği zaman ortaya çıkacağını vurguladı. Belediye Başkanı ayrıca insanların hortum tehlikesine karşı kilise, okul gibi büyük binalara sığındığını söyledi. Başkan ayrıca bölgedeki hastanelere hortum nedeniyle onlarca yaralı insanın taşındığını ve bu sayının da giderek arttığını ifade etti.

 

Bir saatte 50’den fazla hortum olayının yaşandığını bildiren Ulusal Meteoroloji Kurumu, sağanak yağmurun eşlik ettiği yağış sisteminin bugün de kuzeydoğu eyaletlerinde etkili olabileceği konusunda uyardı. Meteroloji yetkilileri hortum ve kötü hava şartlarının şuana kadar 53 milyon insanın hayatını olumsuz yönde etkilediğini duyurdu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.