10 yıllık esaret hayatını anlattı

10 yıllık esaret hayatını anlattı

Ohio eyaletinde bir evde yıllarca tutsak tutulan üç kadından biri olan Michelle Knight, yaşadıkları azap dolu seneleri ilk defa anlattı.

Ariel Castro adlı kişinin 10 yıl süresince tutsak tuttuğu üç kadından biri olan Knight, CNN ve CBS televizyonlarına konuştu. Knight, uzatma kablolarıyla boynundan, kollarından ve ayaklarından sımsıkı duvara bağlandığını, ağzının da kapatıldığını dile getirdi. Castro’nun kendilerine işkence ettiğini aktaran Knight, kendilerine sokak kadını muamelesi yapıp aşağıladığını da söyledi.

Çıktığı mahkemede ömür boyu hapse mahkum edilen Castro daha sonra kaldığı hücrede ölü bulunmuştu. Castro, farklı tarihlerde kaçırdığı üç kızdan ilki olan Knight, kaçırılmasından bir sene sonra Ariel’in bir kız daha kaçırdığını ifade etti. Önce 16 yaşındaki Amanda Berry geldi. Sonraki kurban ise 2004’te 14 yaşında olan Gina DeJesus oldu.

Dava kayıtlarına göre Castro’dan en fazla kötü muameleyi Knight gördü. Castro, hamile Knight’ı döverek ve aç bırakarak toplam 5 kez bebeğini düşürmesine neden oldu. Castro’nun bir halterle karnına vurması sonucunda ilk bebeğini düşürdü. Knight, ”Tecavüz, dayak ve tehdit günlük hayatın bir parçasıydı. Castro daha önce kaçırdığı bir kızı öldürdüğünü söyleyince günlerce ağladım.” dedi.

 

Kngiht, Castro’nun diğer kızlarla birlikte kendisini eve gelen konuklardan saklamak için olmadık yollar denediğini belirterek, bunlardan birisinin de ağızlarına kirli bir çorap tıkayıp üzerini bantladığını anlattı. Knight, Castro’nun battaniye dışında giysi ve duş almasına dahi izin vermediğini dile getirdi. Knight, Castro’nun “Giysiye ihtiyacın yok. Sen tek bir amaç için buradasın.” ifadesini kullandığını söyledi.

Knight, Castro’nun kısa bir süre için bir köpek sahibi olmasına izin verdiğini ancak köpeğin kendisini korumak istemesine öfkelenen Castro’nun boynunu kırarak öldürdüğünü aktardı.

Knight, “Hiç intiharı düşünmediniz mi?” sorusuna olumsuz yanıt veriyor. Kaçırıldığı sırada 2 yaşında olan oğlunun kendisine dayanma gücü verdiğini belirten Knight, “Oğlum kurban değil kazanan olduğumu öğrenmeliydi. Ona olan sevgimin beni hayatta tuttuğunu bilmeli. Ona olan sevgim sayesinde her şeyin üstesinden geldim.” diye konuştu.

Otobüs şoförlüğü yapan Castro, 2002 – 2004 yılları arasında Michelle Knight, Amanda Berry ve Gina DeJesus’u kaçırmış ve Cleveland’daki evine hapsetmişti. Geçtiğimiz mayıs ayında Amanda Berry’nin bir komşunun yardımıyla evden kaçması ve polise sığınması ile yaşanılan vahşet ortaya çıkmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.