Zorlu Center İstanbul’un marka değerini arttıracak

Zorlu Center İstanbul’un marka değerini arttıracak

İstanbul’un en prestijli gayrimenkul projelerinden birini Zincirlikuyu’da hayata geçiren Zorlu Grubu, yatırım bünyesinde yer alacak otel projesi için dünyanın en lüks otel zincirlerinden Raffles ile anlaştı. Grup otelin iç tasarımını da ünlü Amerikan firması HBA’ya yaptıracak. Zorlu Center Raffles otelin, arazi değerliye birlikte 250 milyon dolara mal olacağını belirten Zorlu Holding Yönetim Kurulu üyesi Emre Zorlu, Zincirlikuyu’daki projeyi sadece ticari bir yatırım gibi görmediklerini, İstanbul ve Türkiye’nin yurtdışındaki marka değerini de arttırmayı hedeflediklerini söyledi. HBA Design yönetici ortağı Howard Pharr da  Zorlu Center Raffles otel tamamlandığında Türkiye’nin en iyisi, Avrupa ve dünyanın da en prestijli otellerinden biri olacağını kaydetti.

Zorlu Grubu yönetim kurulu üyesi Emre Zorlu, Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even ve HBA Dizayn yönetici ortağı Howard Pharr, Zincirlikuyu’daki yatırımla ilgili son gelişmeleri, New York’ta Türk gazetecilere anlattı. Türkiye’nin ilk beş fonksiyonlu karma kullanım projesini, Zincirlikuyu’daki eski Karayolları arazisinde hayata geçiren Zorlu Gayrimenkul, alana yapılacak projeyi belirleyebilmek için, 2007’de ‘Zorlu Center Mimarlık ve Kentsel Tasarım Yarışması’ düzenledi. Toplam 117 firmanın başvurduğu organizasyonda, 13 uluslararası mimarlık ofisi yarışmaya hak kazandı. Sonuçta projeyi, Ağa Han ödüllü ünlü Türk mimar Emre Arolat’ın EAA firması ile Ortadoğu’nun en iyi mimarı seçilen Murat Tabanlıoğlu’na ait Tabanlıoğlu Mimarlık ortak girişim grubu kazandı. Zorlu Center’da performans sanatları merkezi, otel, ofis, alışveriş merkezi ve rezidanslar yer alıyor. 102 bin metre kare arazide, 615 bin 885 metrekarelik inşaat alanına sahip projenin toplam yatırım maliyeti ise 2,5 milyar dolar. Projedeki rezidansların yüzde 40’ı ise şimdiden satılmış.

20 MİLYON LİRALIK AĞAÇ

İstanbul’un gözde mekanlarından, boğaza nazır eski karayolları arazisine Mart 2007’de 800 milyon lira bedelle sahip olan Zorlu Gayrimenkul’ün hedefi İstanbul’a ve ülkeye deger katacak bir projeye imza atmak. Bu amaçla gerek mimari, gerek otel ve gerekse otel tasarımında dünyanın en iyileriyle anlaştıklarını belirten Emre Zorlu, Büyükşehir belediyesiyle yapılan anlaşma çerçevesinde bölgedeki yaya ve araç trafiğini rahatlatacak düzenlemeleri de projeye dahil ettiklerini vurguladı. Yaya ve karayolu düzenlemesini bir sosyal sorumluluk projesi olarak düşündüklerini belirten Zorlu, buna en olarak proje kapsamında toplam 20 milyon liralık bir yeşil alan ve ağaçlandırma yatırımının da gerçekleştirileceğini kaydetti. Zorlu Grubu Baskanı Ahmet Nazif Zorlu’nun çevre ve ağaç konusunda özel bir duyarlılığı olduğunu vurgulayan Emre Zorlu, onun talimatları ile projenin sosyal boyutlarının daha da geliştirildiğini ifade etti.

Son 10 yıldır, dünyanın en büyük mimarlık ve iç mimarlık şirketi ünvanını koruyan HBA, farklı ülkelerdeki en prestijli otellerin iç tasarımlarında imzası bulunan bir şirket. Raffles otelin sadece iç tasarımı için 3 milyon dolar yatırım yapılırken, otelde 47’si suit ve biri de Presidential Suit olmak üzere toplam 184 oda bulunacak. Raffles otelin, İstanbul’un kültürel dokusundan esintiler taşıyan ve modası geçmeyecek bir tasarım anlayışına sahip olacağını belirten Mehmet Even, ortak kullanım alanları ve odalarda uluslararası üne sahip sanatçıların imzasını taşıyan sanat eserlerinin bulunacağını ifade etti. Zorlu Center’i benzerlerinden ayıran en önemli özelliklerden biri de, bünyesinde yeralacak Performans Sanatları Merkezi. Bu merkezde yer alan biri 2 bin 300 kişi, digeri ise 770 kisi kapasiteli ve doğal akustik donanımla tasarlanan iki salonda, dünyaca ünlü eserler sanatseverlerle buluşacak. Henüz tamamlanmadan dünyanın en prestijli gayrimenkul ödüllerine layık görülen Zorlu Center’ın, 2013 yılı Mart ayında hizmete girmesi planlanıyor.

Zorlu Holding 30 bin kisiye istihdam sağlıyor

Denizli’nin Babadağ ilçesinde 1950’de temelleri atılan Zorlu Holding, ev tekstili – elektronik ve dayanıklı tüketim malları- gayrimenkul ve enerji olmak üzere 4 ana sektörde faaliyet gösteriyor. 2011 yılını 3 milyar dolar ihracatla kapatan grup, bugün bünyesindeki 50 şirkette yaklaşık 30 bin kisiye istihdam sağlıyor. 2006 yılında kurulan Zorlu Gayrimenkul ise halen Zorlu Centerla birlikte toplam 6 proje yürütüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.