Yine piyasalara umut vermedi

Yine piyasalara umut vermedi

Merkez Bankası’nın (FED) para politikasını gevşetebileceği beklentisiyle global piyasalarda gün içinde oluşan temkinli iyimserlik, Fed Başkanı Ben Bernanke’nin Kongrede yaptığı konuşmasının bu beklentiyi karşılamaması ve önemli bir yenilik içermediği algısıyla yerini satışlara bıraktı.

Bernanke’nin konuşmasından, henüz acele adım atmasını gerektirecek bir durumun olmadığı izlenimini edinen piyasalarda satış baskıları arttı. Gün içinde en yüksek 62 bin 943 seviyesini gören, ancak 63.000 direncini kıramayan İMKB-100 endeksi, Bernanke sonrası artan satışlarla günü yüzde 0,32 kayıpla 62 bin 472 puanda tamamladı.

Fed Başkanı Bernanke Kongrede yaptığı konuşmada, daha güçlü toparlanmayı sağlamak için daha fazla adım atmaya hazır olduğunu tekrarladı. Bernanke, piyasaların ek gevşeme konusundaki beklentisine karşın, Fed’in ek gevşemeyi işgücü piyasasının bozulup bozulmayacağına ve deflasyon risklerinin artıp artmayacağına göre değerlendireceğini söyledi. Bernanke’nin açıklamalarına odaklanan global borsalar, konuşma sonrası satıcılı seyretti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.