Ünlü yönetmen Moore, GM için idam istedi

Ünlü yönetmen Moore, GM için idam istedi

Ünlü yönetmen ve aktivist Michael Moore, dünyanın en büyük otomotiv üreticisi olan General Motor (GM) için idam talep etti. Facebook hesabında görüşlerini yazan ünlü yönetmen, insanların kazalarda ölümlerinden dolayı GM’i sorumlu tuttu.

Ölüm cezasına karşı olduğunu belirten Moore, ‘‘Ama her kuralın bir istisnası vardır. General Motorun tutuklanmasını umuyorum, zira üç kuruş kaybetmektense insan hayatını riske atan kararlar almasından dolayı yapılmalı’’ dedi.

Son haftalarda iki defa 1 milyondan fazla aracını geri çağıran GM’e tepkiler dinmiyor. Hufftingtonpost’un da yayınladığı makalede Moore, daha önce de soruşturmalara bile giren GM’in araba başına 10 dolar maliyetten kaçarak hatalı üretime devam ettiğini savundu. 2007 yılında Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresinin, GM’in Chevrolet marka arabalarında gördüğü hata üzerine soruşturma başlattığını da belirten Moore, ancak bunun dönemin başkanı Bush tarafından sümen altı edildiğini yazdı.

Moore, GM’in sahiplerinin ABD vatandaşı olan herkesin olduğu zira bu şirketin iflasdan Amerikalıların vergileri ile kurtarıldığını söyledi. GM’in sorumsuz davranışlarını insanların hayatları ile ödediğini belirten Moore, Obama hükümetine de seslenerek ‘‘Ordu ile mi yoksa SWAT özel ekibi ile mi olur bilemiyorum ama umarım bir şekilde Detroit’teki GM merkezindekilere kelepçe takılır. Eğer şehirden kaçmışsa bu sorumlular derhal yakalanarak hakim karşısına çıkarılır’’ diye yazısını tamamladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.