Twitter da halka arz kararı aldı

Twitter da halka arz kararı aldı

Uzun bir süredir devam eden ‘Twitter’ın halka açılıp açılmayacağı’ tartışmalarına dün şirket yetkilileri tarafından açıklık getirildi. Twitter’ın resmi hesabından yapılan duyuruda kurumun Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa İşlemleri Komisyonu’na (SEC) halka arz için resmen başvurduğu belirtildi.

Açıklamada “Halka açılmak için SEC S-1 formunu teslim ettik” denildi. Ancak şirket yetkilileri hisse senetlerinin ne zaman ve kaç dolardan işlem göreceği konularında bilgi vermedi. SEC kurallarına göre borsaya açılmak isteyen şirketlerin bir dönem hisse senetlerinin değeri hakkında kamuoyuna bilgi vermesi yasak.

Twitter’ın piyasa değerinin 10 milyar dolar civardında olduğu tahmin ediliyor. 2006 yılında kurulan Twitter, son iki yıldır en yoğun kullanılan sosyal medya ağı.

Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone ve Evan Williams tarafından kurulan Twitter’ın borsaya açılma kararı geçtiğimiz yıl aynı yöntem ile halka açılan Facebook’un akıbetini akla getirdi. Büyük reklam ve beklentilerle borsada işleme açılan Facebook hisseleri kısa bir süre sonra büyük değer kaybı yaşamıştı. Geçtiğimiz yaz hisse değerleri toparlansa da Facebook için borsa tam anlamıyla hayal kırıklılığı olmuştu.

HESABI ONAYLANMIŞ KULLANICILARA ÖZEL GÜNCELLEME


Geçtiğimiz günlerde yumurta hesapları temizleme operasyonuyla gündeme gelen Twitter, dün yeni bir güncelleme yayınladı. Yalnızca onaylı hesaplara özel olarak hazırlanan güncelleme, basit olarak etkileşimlerin sınıflandırılması olarak tanımlanabilir.

Yeni güncellemeyle birlikte hesabı onaylı kullanıcılar, kendisiyle etkileşim içine giren diğer kullanıcıları hepsi/filtrelenmiş/onaylı olmak üzere üç ayrı seçenekte görebilecek. Bu güncelleme bir anlamda Google’a bağlı olan Gmail’de yapılan yeniliğe benziyor. Gmail geçtiğimiz ayda yaptığı değişiklikle gelen e-postaları yalnızca ‘Spam’ ve ‘Gelen Kutusu’na ayırmakla kalmıyor gelenler içinde oluşturduğu ‘Primary’ (ana), ‘Social’(sosyal) ve ‘Promotions’ (Tanıtım) adlı üç ayrı kategoriye ayırıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.