Türkiye’de bazı tabular yıkılıyor

Türkiye’de bazı tabular yıkılıyor

Amerikalı alkolsüz içecek devi Coca Cola’nın Türk CEO’su Muhtar Kent, gençlere tavsiyelerde bulundu.

Kendisinin bugün bulunduğu konuma gelinceye kadar 19 ülke değiştirdiğini anlatan Muhtar Kent, “Ben ABD’ye ilk gittiğimde dönüş biletim yoktu. Gençlere tavsiyem yurtdışına gitmekten korkmayın. Tek yönlü bilet alın. Dönüş bileti almasınlar. Türkiye’nin en büyük potansiyeli girişimci ruh.” dedi. Başarının sırrının ise işini çok sevmek olduğunu aktaran Kent, “Edison demiş ki hiçbir gün çalışmadım. Hepsi benim için eğlenceydi. Ayrıca alçakgönüllü olun.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin son yıllarda ekonomik olarak büyük mesafeler kaydettiğini belirten Coca Cola CEO’su, “Şu anda örnek gösterilen Türkiye ve Meksika en iyi büyüyen ekonomi konumunda. Her iki ülkenin de ortak yanları bulunuyor. Türkiye bu süreçte önemli fırsatlar yakalar.” dedi.


Türkiye’nin Coca Cola için önemli bir merkez olduğunu söyleyen Muhtar Kent, “Geçtiğimiz haftalarda Washington’da önemli bir konferansa katıldım. ABD’nin en önemli ekonomistlerinden biri ‘Meksika ve Türkiye en önemli ekonomilerden biri haline geldi. Ne düşünüyorsunuz?’ dedi. Dışarıdan Türkiye’yle ilgili imaj böyle.” şeklinde konuştu.


Brezilya, Çin, Hindistan ve Rusya gibi ülkelerde ekonomik anlamda sorunlar çıktığını anlatan Kent şöyle konuştu; “Böyle bir ortamda Türkiye ve Meksika örnek gösteriliyor. Bu iki ülkenin ortak yanları var. Yanı başlarında büyük pazarlar bulunuyor. Meksika’nın yanında Kuzey Amerika, Türkiye’nin yanında ise Avrupa Birliği var. Bu özellikler büyük imkanlar tanıyor.” dedi. Kürt sorunuyla ilgili çözüm sürecini de değerlendiren Muhtar Kent, “Bence hepsi olması ve konuşulması gereken konular. Türkiye’de bazı tabular yerinden yıkılıyor.” şeklinde konuştu.

Coca Cola’nın dünyanın ortak meselesi olan obezitenin engellenmesi konusunda Türkiye’nin de içinde yer aldığı birçok ülkede çalışmalara destek verdiğini anlatan Kent, obezitenin engellenmesi için spor, yürüme, okullarda fiziksel aktivitenin artırılması gibi hareketli yaşamı teşvik edecek çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.