Tüketici harcamaları azalınca ekonomi yavaş büyüdü

Tüketici harcamaları azalınca ekonomi yavaş büyüdü

Ekonominin ikinci çeyrekte yüzde 1,5 oranında büyüdüğü açıklandı. ABD Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre ekonomi ilk çeyrekteki yüzde 2’lik büyümenin ardından ikinci çeyrekte yüzde 1,5 büyüme gösterdi.
Bu büyüme rakamları 2011’in son çeyreğinde ise yüzde 4,1 oranındaydı. Wall Street Journal haber merkezi tarafından yapılan ankete göre yüzde 1.4 oranında bir büyüme öngörülmüştü.  Ekonominin yüzde 70’ini oluşturan tüketici harcamaların son zamanlarda azalmasının ekonomik büyümeyi olumsuz yönde etkilediği ifade ediliyor.

Harvard Ekonomisti Carmen Reinhart tüketici borçlarının hala yüksek olmasının ekonomik büyümeyi olumsuz etkilediğini ifade etti. Reinhart, ekonominin 1982 yılında yaşanan ekonomik krizinden daha hızlı bir şekilde toparlandığını belirtti. Avrupa’daki ekonominin hala kendini toparlayamaması ise Amerikan ekonomisini olumsuz yönde etkileyen bir başka sebep olarak gösteriliyor.

Yavaş büyüyen ekonomi  Obama’nın başını ağrıtacak

Uzmanlar ekonominin yavaş büyümesinin başkanlık seçiminde Obama’yı  olumsuz yönde etkileceği görüşünde. Obama’nın başkanlık koltuğuna oturduğu  2009 yılından bugüne kadar 633 bin kişi işini kaybederken, özel sektörde ise 200 bin kişiye istihdam sağlandı.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.