Trafik kazası Bakanı görevinden etti

Trafik kazası Bakanı görevinden etti

Bu ayın başında iki kaza yaptıktan sonra arabasında baygın olarak bulunan ABD Ticaret Bakanı John Bryson görevinden istifa etti. Başkan Barack Obama’ya sunduğu istifa dilekçesinde Bryson, hastalık nöbetini neden gösterdi. Obama, Bryson’un istifasını kabul etti.

9 haziran’da California eyaletinde iki kazaya karşıtıktan sonra kullandığı arabasında bayğın olarak bulunan Ticaret Bakanı Bryson, hastalık nöbetinin görevini yaparken engel teşkil edebileceği gerekçesi ile istafa ettiğini bildirdi. Bryson istifa mektubunda; ‘‘9 Haziran’da geçirdiğim hastalık nöbetinin, bakan olarak performansımı etkileyebileceği ve ülkenin bu koltukta değişime gidilmesinden yarar göreceğine kanaat getirdim” diye yazdı.

Bakanın istifasını kabul eden Obama, Bryson’a bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Obama, “John, bakanlık görevi süresince, ihracatımızın canlanmasına katkı sağlarken hem yurt içi hem yurt dışında ülkemizin ürünlerinin teşvik etti’’ dedi.

Obama ayrıca Bryson için görevde bulunduğu sürece hem işverenler hem de işçiler için dur durak bilmeden çalıştığını söyledi. Obama, Bryson’ın, Başkanlık İhracat Konseyi’ndeki görevinin ise süreceğini bildirdi.

Sekiz ay önce bu göreve atanan Bryson’dan boşalacak bakanlık koltuğuna yardımcısı Rebecca Blank vekaleten bakacak. 6 Kasım’da yapılacak olan Başkanlık seçimlerine kadar Obama’nın yeni bir Ticaret bakanı atama yapması beklenmiyor. Zira Obama’nın bu makama atayacağı yeni bakan adayını Senato’nun onaylaması gerekiyor. Önümüzdeki ay yaz tatiline girecek olan Kongre’nin en erken Başkan Obama’nın bakanlık için aday göstereceği isim üzerinde görüşmeler yaptıktan sonra oylama yapması gerekiyor.

9 Haziran’da California’da kendisinin kullandığı aracı ile iki ayrı kazaya karıştıktan sonra aracında baygın bulunan Bryson’un hastalık nöbeti geçirmesi nedeniyle kaza yaptığı açıklandı. Kazadan sonra alkol ve uyuşturucu testi yapılan bakanın temiz olduğu polis tarafından açıklanmıştı. Polis kaza ile ilgili araştırmasını sürdürken Bryson’un istifasının piyasalarda olumsuz bir etkiye neden olmaması öngörülüyor. Ekonomi uzmanları Ticaret Bakanı’nın istifası ile Obama hükümetinde bir güven kaybı olmayacağı ve sürdürülen ekonomik politikaların da yardımcısı tarafından sürdürülecek olmasını neden gösteriyor.

Bryson, Türkiye ile Amerika arasında ticari ilişkinin arttırılması için kurulan teknik heyetin ABD adına eşbaşkanlığını da yürütüyordu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.