S&P: Türkiye’deki bankalar büyüme potansiyeline sahip

S&P: Türkiye’deki bankalar büyüme potansiyeline sahip

Standard & Poor’s Kredi Derecelendirme Kuruluşu, “Bankalarınız büyüme potansiyeline sahip” dedi.

Standard & Poor’s Kredi Derecelendirme Kuruluşu’nun direktörlerinden Erkan Ertürk, Türkiye’deki birçok bankanın kullandığı seküritizasyon kredilerinin, bu bankaların kredi kaynaklarının çeşitlendirilmesine yardımcı olduğuna işaret ederek, bu çerçevede Türk bankaların büyüme potansiyellerinin olduğunu söyledi.
Ertürk, Türkiye’de ki bankaların son 10 yıldır kullandıkları Çeşitlendirilmiş Ödeme Hakları (Divesifield Payment Rights, DPR) seküritizasyon programlarında iyi bir durumda olduğunu ve ilerleyen günlerde daha iyi olabileceğini belirtti. Her ne kadar Türkiye’nin yatırım yapılabilir notunun altında ve yakınında olsa da DPR’nin yatırım yapılabilir seviyede olduğuna dikkat çeken Ertürk, bu tarz proğramların Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için iyi bir finans kaynağı olduğunu kaydetti. Türk bankalarının DPR seküritizasyon kedilerinin ekonomiye önemli kaynak oluşturduğunu da belirtti. 
Yurtdışından bulunan üçüncü kişilere ait paraların ve döviz girişinin bankalar aracılığıyla gelecekte toplayıp bu paraların kredi piyasasında teminat olarak gösterilmesinin DPR seküritizasyon programı içinde olduğuna dikkat çeken Ertürk, gelecekteki nakit akışının bugün kredi kaynağı olduğunu söyledi. Ertürk, Bankalar elde ettiği kaynakları genelde ticari, kurumsal yatırımlar ve kobilere finans desteği için kullanır. Bunlarda ekonominin gelişmesine katkıda bulunuyor. dedi. 
Programın geçmişte iyi bir performans gösterdiğini kaydeden Ertürk, dünyada var olan ekonomik krize rağmen Türkiye’nin DPR proğramında çok olumsuz etkilenmediğini ve bunun gelecekte de istikrarlı bir şekilde devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi. 

Videoyu seyretmek için tıklayınız.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.