Senatörler ‘mali uçurum’ sorununa kilitlendi

Senatörler ‘mali uçurum’ sorununa kilitlendi

ABD’nin ‘mali uçurum’ sorunuyla ilgili olarak Kongre’nin Senato kanadı liderleri yarına kadar ortak bir öneri ortaya çıkarmaya çalışacak.
        
Başkan Barack Obama, Beyaz Saray’da, Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, Meclis azınlık lideri Nancy Pelosi, Senato çoğunluk lideri Harry Reid ve Senato azınlık lideri Mitch McConnell olmak üzere Kongre liderleriyle vergi artışları ve harcama kesintileri konusunda uzlaşmaya vararak, ‘mali uçurum’dan kaçınmak için bir araya gelmişti.
    
Obama, toplantı sonrasında da yaptığı açıklamada, Senato liderlerinden yarına kadar bir öneri ortaya koymalarını, yoksa ”temel unsurları içeren” kendi öneri paketinin Kongre’de oylamaya sunulmasını istemişti.
    
Senato çoğunluk lideri Reid de toplantı sonrasında, toplantıyı ”yapıcı bir görüşme” olarak değerlendirdi. Toplantı sonucunda olumlu gelişmelerin ortaya çıkmasını umduklarını belirten Reid, şu ana kadar somut bir şeylerin ortaya çıkmadığını ama Cumhuriyetçi liderlerle bir sonuca ulaşabilmek için çalıştıklarını söyledi.
    
Reid, özellikle 24 saatin bu açıdan çok önemli olduğunu belirtirken, sonuca ulaşmanın kolay olmadığına da dikkati çekti.
        
”SIKI ÇALIŞACAĞIZ”
        
Senato azınlık lideri Mitch McConnell da Beyaz Saray’da iyi bir toplantı yaptıklarını söyledi.
    
McConnell, Senato olarak en erken yarın bir ilerleme sağlayıp, öneriyle gelmeyi ümit ettiklerini belirterek, ”Sıkı çalışacağız ve 24 saat içinde bu noktaya varıp varamayacağımıza bakacağız” dedi.
    
Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner’in ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Meclis’in ağustos ayında geçirdiği öneri hatırlatılarak, Meclis’in bu konuda zaten bir adım atmış olduğunu, bu nedenle Senato’nun eyleminin beklendiği bildirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.