Seçim kampanyalarının gündeminde ekonomi var

Seçim kampanyalarının gündeminde ekonomi var

Başkan Barack Obama ve müstakbel rakibi Mitt Romney Ohio eyaletinde kampanya yaptı. Gündemde ekonomik sorunlar var. Seçmenler ise icraat görmek istiyor.

Başkan Barack Obama Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde belirleyici sayılan Ohio eyaletinin Cleveland kentinde yaptığı konuşmada ekonomiye odaklandı.

Obama, icraatlarını savundu ve muhalefetteki Cumhuriyetçi Parti’nin seçimi kazanmasının olumsuz sonuçları olacağını savundu.

Obama,  “Geçmişte yaptığımız hataları tekrarlayarak geleceğimizi tehlikeye atamayız. Şu anda bunu yapamayız. Bunun bedeli çok ağır olur,” şeklinde konuşuyor.

Ohio’nun Cincinnati kentinde de Obama’nın rakibi eski Massachusetts valisi Mitt Romney, kendi ekonomi programını anlattı ve iktidar partisini istihdam yaratamamak ve kamu borçlarını arttırmakla suçladı: “Bunun dört yıl daha devam etmesini mi istiyorsunuz? Bunu ilerleme mi sayıyorsunuz? Bu uçurumdan uçmaktır. Bu Yunanistan’a doğru gitmek demektir. Ben bunu istemiyorum. Ben Amerika’yı rayına oturtmak istiyorum. Dengeli bütçe ve devletin küçültülmesini istiyorum.”

Bu arada, Los Angeles’ta yaşayan Andre Henry işsiz; minibüsünde yaşıyor ve siyasete tahammül edemiyor: “Birkaç yıldır durum bu. Bu saçmalığa dayanamıyorum.”

Henry, komşuları için küçük işler yaparak geçinmeye çalışıyor: “Bu, düşmek gibi bir şey. Geliriniz  yok. Faturaları ödemeniz gerekiyor, ödeyemiyorsunuz. Çok zor bir durum. İşsiz olduğum için evimi kaybettim, şimdi arabamda yaşıyorum. Kimse para harcamıyor. Bu çok üzücü bir durum.”

Partilerüstü Politika Merkezi uzmanı John Fortier’e göre, seçimlerin baş konusu Amerikan ekonomisi: “Obama’nın icraatlarını onaylayanların oranı yüzde 47. Bu çekişmeli bir şeçim olacak. Eğer ekonomi konusunda bir iyileşme veya ani bir kötüleşme olmazsa seçim çok çekişmeli geçecek.”

Kasım ayına kadar Obama ve Romney seçmenlere hallerinden anladıklarını ve çözüm için en iyi plana sahip olduklarını anlatmaya çalışacak.

Andre Henry,  “Ne dedikleri önemli değil. Sözlerinde durup durmadıkları önemli. Çoğu da sözünde durmuyor. Bence başkan olmak halkın sorunlarına duyarlı olmak demektir,” şeklinde konuşuyor.

Seçimlere beş ay var ve Henry’nin geleceği hala belirsiz.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.