Savunma harcamaları düştü, sınır güvenliği için yatırım arttı

Savunma harcamaları düştü, sınır güvenliği için yatırım arttı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), göçmenlik yasa tasarısı çerçevesinde sınır güvenlik yatırımlarını artıracak. Dördü Cumhuriyetçi, dördü Demokrat olmak üzere sekiz senatörden oluşan ve ‘Gang of Eight’ ismiyle bilinen partiler üstü grubun planına göre, ABD’nin sınır güvenlik çalışmalarına büyük yatırım geliyor.

Göçmenlik yasasını değiştirmek isteyen Obama yönetimi, sınır güvenliği için kesenin ağzını açtı. Savunma harcamlarını  azaltan hükümet, sınır güvenliği için ayrılan ödeneği artırdı. Geçtiğimiz haftalarda teklif edilen tasarıya göre, ülke sınırlarını korumak amacıyla önümüzdeki 5 yıl içinde 4.5 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Personel sayısı artırımı ve insansız hava araçları yatırımın ana unsurları olacak.

PEKİ 4.5 MİLYAR DOLAR NASIL HARCANACAK?

Sınır güvenliğini sağlayacak personel için geçtigimiz yıl 18 milyar dolar harcandı. Harcanan bu para geriye kalan bütün güvenlik personeli maliyetinden daha fazla. Buna rağmen yeni bütçe ile 3 bin 500 ‘Gümrük ve Sınır Koruma Memur’u daha istihdam edilecek. 2012 yılında 21 bin 790 kişi sınırı korumak için görev yaparken, bu sayı 2008’teki istihdamdan yüzde 10 daha yüksek. 1993 yılında 4 bin sınır koruma görevlisi vazife yaparken 2012’de 21 bin kişi görev yaptı. 2004’ten beri 147 ajan yolsuzluk nedeniyle tutuklandı.

SINIRDAKİ  iNSANSIZ HAVA ARACI SAYISI ARTIRILACAK

Yeni dönemde daha fazla insanız hava aracı alınacak. Bu sayede Güneybatı sınırı 7 gün 24 saat gözetim altına alınacak. Şu ana kadar 10 insansız hava aracı satın alınmış durumda. Her aracın bir saatlik gözetlemesi ise yaklaşık olarak 3 bin dolara mal oluyor. Gümrük ve Sınır Koruma ajanlarının raporlarına göre, hava araçları sayesinde 2012 de 143 kişi sınırı geçerken yakayı ele verdi. 66 bin pound uyuşturucu yine araçlar sayesinde ele geçirildi. Güvenlik görevlileri ise geçtiğimiz yıl 365 bin kişiyi sınırda yakaladı. 198 bin pound uyuşturucuyu ele geçirdi. İç Güvenlik Bakanlığı 2012 raporuna göre; insansız hava araçlarının tam kapasiteli çalışması ve bakımdan geçirilmesi için gerekli ödeneğin olmadığı belirtildi. Yüzde 30 kapasite ile çalıştırılan insansız hava araçlarının bakım ve gözetleme maliyeti 25 milyar dolardan fazla olduğu ifade edildi.

SINIRDAKİ TEL ÖRGÜLER ARTIRILACAK  

Bütçenin 1.5 milyar doları ise sınırdaki tel örgülerine ayrılacak. Göçmenlerin ülkeye girmek için aktif olarak kullandığı Güneybatı sınırındaki tel örgülere 1,041 km ek uzantı yapılması planlanıyor.


UYDU VE TELEFON SİSTEMLERİ GELiŞTiRiLMESi

Güneybatı sınırındaki güvenlik görevlilerin acil durumlarda, yerel polis ve federal ajanlarla daha sağlıklı iletişime geçmek için yeni telefon ve uydu sistemi alınacak. Yapılan araştırmaya göre geçtiğimiz Kasım ayında, sözkonusu cihazların bir kısmı için için 430 milyon dolar harcandı.


YEREL POLİS BİRİMLERİNE DAHA FAZLA DESTEK

Sınır eyaletlerinde  görev yapan yerel polis birimlerine 46.6 milyon dolarlık yardım yapılacak. Paranın özellikle teknoloji ve fazla mesai yapan polisler için kullanılacak.


YENİ YATIRIMLARLA SINIRDAN GEÇİŞLERİ AZALTMAK İSTİYORLAR

Sınır güvenliği için ayrılan yeni bütçe ile  hedefe ulaşılmadığı takdirde, 2 milyar dolarlık bir bütçe takviyesi daha yapılabilecek. Son yatırımlarla özellikle Güneybatı sınırından ülkeye girmeye çalışanların yüzde 90 oranında etkisiz hale getirilmesi hedefleniyor. Göç Politikaları Enstitüsü’nden Doris Meissner, yapılacak yeni yatırımlar sayesinde sınır güvenliğinin daha iyi sağlanacağını söyledi. Meissner, ilk defa sınır güvenliği için yapılan yatırımların, kaçak geçişleri engelleyip engellemediğinin güzel bir göstergesi olacağını ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.