Rusya’da kayıtlı işsiz sayısı 1 milyonun da altına düştü

Rusya’da kayıtlı işsiz sayısı 1 milyonun da altına düştü

Rusya İşçi ve Sosyal Koruma Bakanlığı’nın verilerine göre son bir ayda işsizlik yüzde 3,9 daha azalarak 1 milyonun da altına geriledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “İşsizlik rakamları 26 Eylül 2012’de 1 milyon 32 bin kişi idi. 25 Ekim’e kadar 40 bin 480 kişi daha işe yerleşti. Şu an kayıtlı işsiz sayısı 992 bin 320.” bilgisi yer aldı.

Rapora göre Rusya’nın 73 bölgesinde işsizlik oranları geriledi. En büyük düşüş ise, Kalmikya, Tuva Cumhuriyeti, Perm bölgesi, Kosturma, Riazan ve Kurgan bölgelerinde gerçekleşti. Rusya’nın 10 bölgesinde ise işsizlik arttı. Kamçatka, Murmansk, Amur, Kemerova bölgeleri ile Yamal-Nenets otonom bölgesinde işsizlik arttı. Rusya’da işsizlik oranlarının en yüksek olduğu, Çeçenistan ve İnguşetya gibi cumhuriyetler de işsizlik arttı. Tataristan ve Çuvaşya da işsizlik artan Cumhuriyetler arasında yer alıyor.

Rusya İşçi ve Sosyal Koruma Bakanı Tatyana Blinova daha önce yaptığı açıklamada Rusya’da 4 milyonun üzerinde işsiz olduğunu ifade etmişti. Resmi rakamlar ise, reel durumdan dört kat daha düşük. Bakanlık sorunun çözümü için yaklaşık 600 milyar ruble (20 milyar dolar) harcama yapmayı planlıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.