Petrol “ABD üretimi” ile düşüşü ikinci güne taşıdı

Petrol “ABD üretimi” ile düşüşü ikinci güne taşıdı

Petrol, ABD stoklarının geçtiğimiz hafta arttığını gösteren resmi verinin açıklanması sonrası düşüşü ikinci güne taşıdı.

Energy Information Administration (EIA) tarafından açıklanan veriye göre, ABD’de ham petrol stokları 6 Mart’ta sona eren haftada 4.51 milyon varil artışla 448.9 milyon varil oldu. Bu da EIA haftalık verileri toplamaya başladıktan sonra görülen en yüksek seviye oldu. Bloomberg anketine katılan analistler 4.75 milyon tahmininde bulunmuştu.

Petrol, arz fazlası sorununun kötüleşebileceği spekülasyonları nedeniyle bu yıl sağladığı toparlanmayı sürdürmekte zorlanıyor. Arz fazlası sorunu petrol fiyatlarının 2014 yılına ayı piyasasına düşmesine neden olmuştu. ABD’de petrol üretimi ve stoklar, EIA verilerine göre, 30 yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyelerine ulaştı. EIA Pazartesi günü yaptığı açıklama ile kaya petrolü üretiminin nisan ayında 4 yıldan uzun bir sürenin en yavaş genişlemesini göstereceği tahmininde bulundu. Baker Hughes Inc. verilerine göre hizmet veren sondaj makinelerinin sayısı 6 Mart itibarıyla 922’ye geriledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.