Obama’yı ‘Mali Uçurum’ bekliyor

Obama’yı ‘Mali Uçurum’ bekliyor

Obama’nın başkanlık koltuğuna 4 yıllık bir dönem için yeniden oturacağı belli olurken seçim sonuçlarına ilk yorumlarda gelmeye başladı.

Piyasaların yakın takibindeki isimlerden Jim Rogers, yatırımcıyı yeni ucuz para dalgasına hazır olmaları yönüne uyardı. Sonuçların belli olması ile Rogers yatırımcının yükselen fiyatlara ve genişlemeci para politikasına göre hamle yapmaları gerektiği konusunda uyardı.
Seçim öncesinde her iki aday içinde şeytan benzetmesi yapan Quantum Fund kurucusu Rogers, Obama’nın politikalarının emtiaları yukarı çekeceğini ABD dolarının zayıflayacağı söyledi. Obama’nın yeniden başa gelmesi ile enflasyonun yükseleceğini daha fazla para basılacağını ve bu nedenle de daha fazla borç ve harcama olacağını söyleyen Rogers, sürecin kendisi dahil kime için iyi olmayacağına vurgu yaptı.
Rogers ne Obama’ya ne de Romney’e oy verdiğini kaydederken bir kez daha ikisi için şeytan benzetmesini yaptı.

“MALİ UÇURUMDA ÖNEMLİ BİR ÇİZGİ BELİRLEMESİ GEREKLİ”

Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman ise seçimler sonrasında yaptığı ilk değerlendirmede ABD ekonomisi hala bunalımda, daha fazla teşvike ihtiyacı olduğuna değindi.  Krizden çıkmak için başkan’ın ABD ekonomisini büyütmesi gerektiğine dikkat çeken Krugman, Obama, mali uçurum konusunda çok zorlu bir çizgi belirlemesi gerektiğini kaydetti.
Krugman değerlendirmesinde Obama’nın mali uçurumu düzeltmek için pazarlık etme gücü olduğunu da belirtti.

DUYARLI BİR POLİTİKANIN KAPILARI AÇILDI
Seçimler sonrasında gelen ilk açıklamalardan biri de George Soros’un oldu. Milyarder yatırımcı kapıların daha duyarlı bir politika için açıldığını belirtti. Obama’nın kazanmasından dolayı memnun olduğunu açıklayan Soros, Cumhuriyetçilerin mali uçurum konusunda daha duyarlı ve yardımcı olmasını beklediğini dile getirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.