Obama, yeni iş imkanları oluşturup, bütçe açığını azaltmak istiyor

Obama, yeni iş imkanları oluşturup, bütçe açığını azaltmak istiyor

Başkan Barack Obama, bu hafta kongreye göndereceği bütçe planında, yeni iş imkânları ve bütçe açığı konularında teklifler sunacak.


Bütçe planı ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, yeni bütçede istihdamların artırılması ile ekonomik büyüme sağlanması ve bir yandan da orta sınıf ailelerin güçlendirilmesinin hedeflendiği belirtildi.


Orta gelirli ailelere, öğrencilere ve yaşlılara zarar vermeyeceklerinin altını çizen Başkan Obama, Amerikan halkının tercih ettiği dengeli bir yaklaşımla ve büyüyen ekonominin taleplerini karşılayacak şekilde bir bütçe oluşturmak istediklerini vurguladı.


Geçen ay 95 bin kişinin işe yerleştirildiğini kaydeden Başkan Obama, “Yeni yılda şuana kadar 500 bin kişiye istihdam sağladık. Son 3 yılda ise bu sayı 6,5 milyonu buldu. Buna rağmen ekonominin büyümesi için daha fazla çalışarak daha fazla insana ulaşmamız gerekir.” dedi.


“Şuana kadar imzalanan bütçede, ekonominin kendini toparlamasını engellemeden, 2 trilyon dolarlık bütçe açığımızı kapattık.” diyen Obama, ekonomistlerin 4 trilyon dolarlık açığın azaltılması halinde mali durumun düzelebileceği ifadesini hatırlattı.


Obama, sağlık sistemini güçlendirmek için gerekli olan zorlu reformların yapılması gerektiğini, bununla birlikte milyarderlerin, daha az vergi ödeme sisteminin değiştirilmesi gerektiğini dile getirdi.


Kongere’ye sunulacak olan bütçenin, mevcut açığı daha da azaltmak için ideal bir plan olmadığını kaydeden Obama, bütçeyi kısa vadede, kriz odaklı karar verme döngüsünün ötesine taşımak amacıyla kabul etmeye hazır olduğunu ifade etti.


Obama, iyi mesleklerin Amerika’ya çekilmesi gerektiğini, ülkenin kendi enerji kaynaklarının kullanılmasını sağlamak istediklerine de değindi. Başkan, “Yüksek teknoloji yatırımları yapacağız. İnsanlara yeni bina, yol, köprü, okul inşaatlarında çalışma imkanı vererek iş imkanlarını artırmayı hedefliyoruz. Çalışanların bu işleri yapmak için gereken becerileri kazanması için ise eğitime yatırım yapmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.


Obama son olarak sağlık sistemindeki yenilikleri destekleyerek yaşlanan nesle verdikleri sözü tutacaklarını, üretim, yenilik, enerji ve eğitim konularında yatırım yaparak ise gelecek nesillere daha güçlü bir Amerika bırakmayı arzuladıklarını söyledi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.