Obama, ‘Mali Uçurum’ konusunda uzlaşmaya açık olduğu mesajını verdi

Obama, ‘Mali Uçurum’ konusunda uzlaşmaya açık olduğu mesajını verdi

Başkan Barack Obama ekonominin en önemli gündem maddesi olan Fiscal Cliff (Mali Uçurum) konusunda mutabakata varmak için Kongre lidelerini Beyaz Saray’a davet etti. Tekrar başkan seçilmesinden sonra bugün yaptığı konuşmada Mali Uçurum’un zorlu bir dönem olacağını hatırlatan Başkan Obama, Cumhuriyetçi partiye uzlaşmaya açık  olduğu mesajını verdi.

Bush döneminde 2001 krizini aşmak için getirilen ve bazı vergi kolaylıkları sağlayan Fiscal Cliff 1 Ocak 2013’te sona erecek.

Yeni yılda mali uçurumla karşı karşıya olduklarını belirten Başkan Obama “ Kendi refahımızın önünü kesemeyiz.” dedi. Amerikada zengin insanların biraz daha fazla vergi ödemelerini isteyen Başkan Obama orta sınıfın güçlendirilerek güçlü bir ekonomiye sahip olabileceğini vurguladı. Bununla ilgil detaylı bir plan hazırladığına değinen Obama “ Planla ilgili detayli bilgi vermeyeceğim. Yeni fikirlere ve uzlaşmaya hazırım ama bütçe dengesine karşı olan fikirleri kabul etmem. Orta sınıf aileler, yaşlılar ve öğrencilerin bütçe açığını kapatmasını istemem.”şeklinde konuştu.

Obama’nın planına göre 250 bin dolardan fazla gelire sahip olan zengin Amerikalıların daha fazla vergi ödemesi gerekiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.