Obama Kongre liderleriyle ‘mali uçurum’ için uzlaşı aradı!

Obama Kongre liderleriyle ‘mali uçurum’ için uzlaşı aradı!

Başkan Barack Obama, Beyaz Saray’da Kongre liderleriyle buluşarak ‘mali uçurumu’ geri çevirecek partiler üstü bir konsensüs arayışına girdi. Ekonomiyi yeniden bir durgunluk sürecine sokabilecek vergi görüşmeleri ve hükümet harcamalarıyla ilgili olarak uzlaşma adına olumlu sinyaller geldi.

Toplantı başlamadan önce Başkan Obama basın mensuplarına, “Biz birlikte hareket edebiliriz.” mesajı verdi.  Obama’nın Kongre liderleriyle yaptığı ilk görüşme elle tutulur maddelerin hemen uygulanmasından ziyade uzlaşıya varmak için atılacak adımların ilki olarak görülüyor.

Obama bundan öncede önemle üzerinde durduğu ‘dengeli çözüm’ politikasına değinerek, “Orta sınıf için vergilerin yükselmemesi, ekonomimizin güçlü kalması, istihdam oluşturulması ve Cumhuriyetçi, Demokrat ve bağımsızların üzerinde birleşebileceği bir ajanda oluşturma konusunda dikkatli olmalıyız.” dedi.

Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Lideri Nancy Pelosi, iki tarafın en azından vergi geliri ve harcama kesintileri konusunda anlaşabileceğini umduğunu belirtti.

Toplantı sonrasında yorumları en çok merak edilen isim şüphesiz Kongre Sözcüsü John Boehner’di. Geçtiğimiz günlerde seçim sonuçlarından aldığı mesajla artık Obamacare’i veto etmenin siyasi ajandası içinde yer almadığını açıklayan Cumhuriyetçi liderin bütçe uzlaşması için seçimlerden güç alan Obama ile Cumhuriyetçi Parti’nin muhafazakar tabanı arasında uzlaşma sağlaması bekleniyor.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.