Mortgage sahipleri fazladan vergi ödemeyecek

Mortgage sahipleri fazladan vergi ödemeyecek

Mortgage ile ev sahibi olanlar için geçerli olan vergi kesintileri bir yıl daha uzatıldı. Mali Uçurum yasası çerçevesinde  yer alan ve 2007’de kabul edilen ‘Mortgage Borç Bağışlama’maddesi (Mortgage Debt Forgivines) 2013 yılında da geçerli olacak.

2007 yılından beri mortgage ile ev alanların yaşadığı maddi kaybı azaltmak amacıyla çıkartılan Mortgage Borç Bağışlama maddesi ev sahiplerine bazı vergi kolaylıkları getiriyor. Yani evini 150 bin dolara bankadan alan birisi, yaşanan ekonomik krizden dolayı 90 bin dolara satmak zorunda kalırsa, zarar ettiği 60 bin doların vergisini bankaya ödemek zorunda kalmayacak. Şayet söz konusu madde uzatılmamış olsaydı ev sahipleri zarar ettikleri mülklerinin vergisini dahi ödemek zorunda kalacaktı.
Bununla birlikte yıllık geliri 110 bin doların altında olanlar, mortgage sigortasını yaptıkları takdirde, bunu vergi iadesine yansıtabilecek.

Öte yandan 2012 yılında ‘enerji tasarrufu’ ürünleri çerçevesinde 500 doların üzerinde evine harcama yapanlara vergi ödemelerinde kolaylık sağlanacak.  

Bir yıl daha uzatılan Mortgage Borç Bağışlama maddesinin 1.3 milyar dolar vergi kesintisine sebep olduğu belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.