‘Mali Uçurum’a saatler kala Washington’dan anlaşma haberi geldi

‘Mali Uçurum’a saatler kala Washington’dan anlaşma haberi geldi

Saat: 2.10

Senato’dan 8’e karşı 89 evet oyuyla geçti

‘Mali Uçurum’ tasarının demokratların çoğunlukta olduğu Senato’dan geçtiği bildirildi.

 

Saat: 00.08

 

‘Mali Uçurum’ için teknik olarak süre doldu

Mali Uçurum’ için süre doldu. Teknik olarak 1 Ocak 2013 itibariyle eski ABD başkanı George W. Bush dönemi vergi indirimleri bugün itibariyle sona erdi.


Kongre tarafından hala üzerinde çalışılan taslağın oylanıp bir iki gün içerisinde Başkan Barack Obama’ya gönderilmesi bekleniyor. Günlerdir devam eden görüşmelere rağmen normal sürede tamamlanamayan ‘Mali Uçurum’ çalışmalarının bitirilmesi bekleniyor. Hazırlanan tasarıda tüketiciyi korumanın yanında ABD ekonomisinin yeni bir resesyona girmemesi için çalışmalar yapılıyor.

 

Saat: 10.32

Beyaz Saray ve Cumhuriyetçilerin ‘Mali Uçurum’ yasası konusunda anlaştığı belirtildi.


ABD’de ‘Mali Uçurum’ olarak adlandırılan otomatik vergi artırımları ve harcama kesintilerini önlemek için yapılan görüşmelerde anlaşmanın sağlandığı kaydedildi.

Günlerdir partiler arasında süren ‘Mali Uçurum’ görüşmelerinde tasarı süresinin dolmasına saatler kala olumlu haberler gelmeye başladı. Demokrat Parti yetkilileri her iki parti arasında vergi kesintilerinin uzatılması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu. Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell ile anlaşmanın detaylarını görüştüğü ifade ediliyor.


Edinilen bilgiye göre bugün gece yarısı süresi dolacak olan bütçe harcama kesintilerinin 2 ay daha uzatılacak. Ayrıca yıllık geliri 450 bin dolar ve üstü olan zengin Amerikalıların daha fazla vergi vermesi öngörülüyor. Başkan Obama ise yıllık geliri 250 bin dolar ve üstü olan zenginlerin daha fazla vergi vermesini talep ediyordu.

Anlaşmanın detayları hakkında net bilgiler verilmezken gecenin ilerleyen saatlerinde konuyla ilgili açıklama yapılması bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.