Körfez’de trafik altyapısına 109 milyar dolar harcanacak

Körfez’de trafik altyapısına 109 milyar dolar harcanacak

Altı üye ülkeden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi’nde devam eden yol ve köprü projelerinin değerinin 109 milyar dolara ulaştığı bildirildi.

Araştırma şirketi Ventures Ortadoğu tarafından yayınlanan rapora göre, yol kalitesinde dünyada ikinci sırada yer alan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nde yol ve köprü projelerine 58 milyar dolar harcanacak. Ortadoğu’nun en büyük ekonomisine sahip Suudi Arabistan’daki yol, köprü ve demiryolu gibi altyapıyı iyileştirme projelerine yapılan yatırımların değeri ise 77 milyar doları bulacak.

2022 FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Katar’ın yol ve otoban projelerine ayırdığı kaynak 20 milyar dolar. Katar, ek olarak demiryolu ağı kurmak için 35 milyar dolar harcamaya hazırlanıyor. Böylece BAE, Katar ve Suudi Arabistan’ın toplam 109 milyar dolarlık yatırımdaki payı yüzde 75’i aşıyor.

Bunun yanı sıra Umman’ın yol, demiryolu ve köprü altyapısı için yapacağı harcama 14.8 milyar dolar, Kuveyt’in 13 milyar dolar ve Körfez’in en küçük ülkesi Bahreyn’in ise 2.5 milyar dolar olarak tahmin ediliyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.