Koç Üniversitesi Washington’la değişime başlıyor

Koç Üniversitesi Washington’la değişime başlıyor

George Washington Üniversitesi (GW) ve Koç Üniversitesi, her iki üniversiteden öğrencilerin bir akademik yıla kadar diğer kurumda öğrenim görmesine imkan sağlayan lisans öğrenci değişim anlaşmasını imzaladı.

Anlaşma, İstanbul’daki Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi’nde düzenlenen ‘GW Mezunlar Resepsiyonu’nda duyuruldu. Resepsiyon 150’den fazla George Washington Üniversitesi mezununun katılımıyla gerçekleşti. 1984 yılında GW İşletme Bölümü’nden mezun olan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, “Bana güzel anılar hatırlatan GW’nun yeniden bir parçası olarak hissetmekten büyük mutluluk duyuyorum.” dedi. Koç, “Okulumuz geleceğin liderlerini mezun etmeye devam ediyor. Washington’un kalbindeki George Washington Üniversitesi, öğrenci ve öğretim üyelerine; devlet kurumları, ajanslar, dernekler, vakıflar ve düşünce kuruluşlarındaki liderlerin ve çalışanların yanında benzersiz öğrenme ve çalışma olanakları sunuyor.” diye konuştu. GW Rektörü Steven Knapp, GW’nun Türkiye ile güçlü bağlarına örnek teşkil ettiğine dikkat çekti. “George Washington Üniversitesi, Türkiye’deki akademik kurumlarla yaptığı çok sayıdaki ortaklığa değer vermektedir.” diyen Knapp, “Bu yeni anlaşma, öğrencilere sunduğu eğitim olanaklarıyla onları geleceğin küresel liderleri olarak aktif ve üretken bir hayata hazırlayacaktır.” dedi. George Washington Üniversitesi’nden yapılan açıklamada da, “Türkiye, 200’den fazla GW mezununa ev sahipliği yaparken, GW da yıllardır Boğaziçi Üniversitesi ve diğer kurumlar ile bir sömestr süren veya kısa dönemli yurt dışı eğitim olanakları, misafir öğretim üyesi programları ve araştırma projeleri de dâhil akademik işbirliği çalışmaları yürütüyor.” ifadelerine yer verildi.

1821’de Kongre kararı ile  kurulan George Washington Üniversitesi, Columbia bölgesinin başkentindeki en büyük yükseköğretim kurumu. Her yıl 50 eyaletten, Columbia bölgesinden ve 130’dan fazla ülkeden gelen çok çeşitli öğrenci, George Washington Üniversitesi’nde lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına kaydoluyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.