JP Morgan Chase’e 920 milyon dolarlık ceza

JP Morgan Chase’e 920 milyon dolarlık ceza

ABD’nin en büyük  yatırım bankalarından JP Morgan Chase, Londra’da bir çalışanının riskli yatırımı sonucu uğradığı altı milyar dolarlık zararın ardından açılan soruşturmada 920 milyon dolar ceza aldı. Banka söz konusu hatayı kabul etti ve cezayı ödeyeceğini açıkladı. Şirket hakkında ‘Ticari işlemler sırasında bankacılık kurallarını ihlal ederek ‘güvenli olmayan ve sağlıksız uygulamalar yaptığı’ gerekçesiyle soruşturma açılmıştı.

 

Cezanın 300 milyonu Para Denetim Ofisi’ne, 220 milyonu İngiltere Finansal Danışma Kurulu’na, 400 milyonu ise ABD Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu (SEC) ve Amerikan Merkez Bankası’na (FED) verilecek. SEC’in, aldığı parayı şirketin yaptığı işlemlerden zarar gören müşterileri için  kullanılabileceği ifade ediliyor. Banka ise yaptığı açıklamada işlemden zarar gören herhangi bir müşterisinin bulunmadığı belirtti. 

 

JP Morgan Chase’in ‘Londra Balinası’ lakaplı çalışanı, yanlış pozisyon alınca bankasını 6 milyar dolar zarara uğratmıştı. Banka, 2013 yılının ilk yarısında 13 milyar dolar kazanç sağladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.