Jp Morgan Chase, 2 milyar dolar kaybetti, gözle diğer bankalarda

Jp Morgan Chase, 2 milyar dolar kaybetti, gözle diğer bankalarda

ABD’nin büyük bankalarından JP Morgan Chase’in, son 6 haftada 2 milyar dolar kaybettiğini açıkladı. Jp Morgan Chase Genel Müdürü (CEO) Jamie Dimon şirketin son günlerde çok büyük para kaybettiğini itiraf etti.

2008-2009 yılında yaşanan finans krizinde büyük bir zarar göremeden krizi atlatan banka, son günlerde yaptığı yanlış yatırımdan dolayı 2 milyar dolar zarar etti. Dün bazı basın organlarında konu ile ilgili haber yapıldıktan sonra açıklama yapan Genel Müdür Dimon, şirketin 200 milyon dolar kar yapması beklenirken zarar ettiklerini söyledi.

Şirketin neden zarar ettiği konuda isim vermeden açıklama yapan CEO Dimon, şirkette para yatırımı ve yönetimi ile ilgili yetkili şahısların yanlış yatırımlarından dolayı zarar ettiklerini ifade etti. Çok para kaybettiklerini kabul eden şirket yetkilileri yapılan yatırım hatasının kısa sürede giderilmesine gayret edeceklerini söyledi.
Uzmanlar Jp Morgan Chase şirketi ile birlikte diğer bankaların da bu tarz yatırım hatası yapmış olabilecekleri üzerinde duruyor. Uzmanlar diğer bankalardan gelecek haberi bekliyorlar.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.